Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOM PETERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1953 - heden

Genre

componist, componisten, producer, producers

Online

Officiële website

Tom Peters

Producer en componist Tom Peters is sinds begin jaren zeventig succesvol met acts als Corry Konings, de Havenzangers, André Rieu, Gerard Joling en Gordon. Tom Peters is oprichter van GONG, Genootschap van Onafhankelijke Nederlandse Geluidsproducers, en bestuurslid van SENA-Uitvoerende kunstenaars. In 2005 begint Peters zijn eigen platenmaatschappij NRGY Music.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer

Genoemd in de biografie van

1948   Rob Peters (2)
1988   Anny Schilder
1991   Bonnie St. Claire
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Tom Peters

Producer en componist Tom Peters is sinds begin jaren zeventig succesvol met acts als Corry Konings, de Havenzangers, André Rieu, Gerard Joling en Gordon. Tom Peters is oprichter van GONG, Genootschap van Onafhankelijke Nederlandse Geluidsproducers, en bestuurslid van SENA-Uitvoerende kunstenaars. In 2005 begint Peters zijn eigen platenmaatschappij NRGY Music.

1953

Tom Peters wordt geboren op 21 september 1953 in Nijmegen. Zijn middelbare schooltijd brengt hij door op de HBS (A). Ook heeft hij een bijbaantje in de platenzaak van zijn broer Rob.

Rob Peters (2)

1971 - 1975

Peters behaalt zijn HBS-diploma en wordt partner in de platengroothandel Sure Shot Music, destijds de grootste van Nederland. Ook word hij partner in een aantal platenzaken in het zuiden van Nederland die eveneens de naam Sure Shot dragen. Naast deze werkzaamheden is Tom Peters tussen 1972 en 1975 actief als freelance producer en songwriter. In deze hoedanigheid werkt hij samen met Hanny & de Rekels en diverse andere Nederlandse artiesten. Van 1975 tot 1976 werkt Tom als freelance producer en songwriter bij CNR. De eerste plaat die hij opneemt, is het album De Doodgewoonste Dingen van Passe Partout. Ondertussen volgt hij de opleiding Nima A+B.

Hanny en De Rekels

1976 - 1987

Tom Peters maakt de overstap naar Phonogram waar hij als stafproducer wordt aangesteld en deel uitmaakt van het nationale A&R team. In 1976 zet hij de Havenzangers op de kaart. Met deze groep scoort hij grote successen en behaalt hij meer dan twintig gouden en platina platen. Ook is Peters succesvol met acts als Corry Konings, De Wiko's, John Spencer en Hepie & Hepie. In 1977 wordt Tom Peters gedetacheerd in Hamburg en München waar hij in samenwerking met Leo Leandros, in die tijd Duitslands meest succesvolle MOR-producer, hits scoort met Vickey Leandros, Demis Roussos en Julio Iglesias. In 1979 heeft Tom Europees succes met de single Ik Ben Verliefd Op John Travolta van Sandy. Van het plaatje worden meer dan 750.000 exemplaren verkocht.

Corry Konings De Havenzangers De Wiko's Hepie & Hepie John Spencer

1988 - 1991

Als stafproducer bij CNR scoort Tom Peters successen met Corry & Koos Alberts (hun duetten album wordt platina), René Froger (Winter In America), The Sunstreams en Erik Mesie (Zonder Jou). In de tussentijd neemt hij ook gouden albums op bij Arcade met Vickey Leandros en John Spencer en bij Dino Music met onder meer Het Nederlands Elftal en de Havenzangers (1990), Bonnie St.Claire (Morgen Wordt Alles Anders) en Marianne Weber (Rozen Op Satijn). In 1990 is Tom Peters verantwoordelijk voor de ontdekking van André Rieu. Na twee feestalbums nemen ze in 1991 samen het Christmas With André Rieu op, waarvan inmiddels wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren zijn verkocht.

André Rieu Bonnie St. Claire Erik Mesie Koos Alberts Marianne Weber René Froger

1992 - 1997

Wanneer CNR in 1992 failliet gaat, richt Tom Peters samen met Rudo de Raaff Bunny Music op, dat zeer succesvol is en vele nummer 1 hits scoort met onder andere Als Dick Me Hullep Nodig Heeft en Busje Komt Zo, maar ook met Macarena van Los del Rio. Tom Peters produceert ook artiesten als Gerard Joling en de Zangeres Zonder Naam. Verder is hij verantwoordelijk voor de A&R en het financieel management bij Bunny Music. In 1995 richt Peters het GONG, Genootschap van Onafhankelijke Nederlandse Geluidsproducers, op. Hierin zijn alle succesvolle Nederlandse producers verenigd. Peters is ook bestuurslid van het GONG.

Gerard Joling Zangeres Zonder Naam

1998

Bunny Music fuseert met Dino Music. Als medepartner is Tom Peters verantwoordelijk voor de A&R en het financieel management binnen Dino Music. Tussen 1998 en 2002 is hij tevens bestuurslid-producenten SENA.

1999 - 2004

Vanaf 1999 tot 2003 is Tom Peters namens Endemol wereldwijd verantwoordelijk voor alle audio/video successen van Big Brother. Dit resulteert in zo'n twintig nummer 1 hits van de diverse titelsongs van het programma. Peters zelf schrijft de tweede titelsong die in diverse Europese landen de eerste plaats van de hitlijsten bereikt. Verder zijn er grote successen op zowel A&R- als productiegebied met bewoners van Big Brother, zoals Zlatko/Jürgen/Christian, waarmee miljoenenomzetten worden behaald en zo'n tien nummer 1 hits, vooral in Duitsland, worden gescoord. In 2002 fuseert Dino Music met EMI Music Netherlands. Dankzij de videosuccessen van BB worden sinds 2000 videoformats gelicenseerd van RTL, Endemol, KRO en Tros die succesvol op dvd worden gereleased of doorgelicenseerd (o.a. Baantjer en Dagboek van een Herdershond) aan derden als Dice/Foreign Media. Tom Peters is daarnaast succesvol als A&R-manager met het project Gordon & Replay en druk bezig als producer met de ontwikkeling van Henk Damen als nieuwe Nederlandstalige volkszanger binnen EMI Music. Verder richt hij op de product-A&R begeleiding van onder meer Ruth Jacott en René Froger. Sinds juni 2004 is hij bestuurslid SENA-Uitvoerende kunstenaars.

Gordon Re-play

2005

In de zomer van 2005 vertrekt Tom Peters bij Dino/EMI en richt hij wederom een zelfstandige platenmaatschappij op: NRGY Music. Meest succesvolle acts van NRGY Music zijn tot nu toe het nieuwe album van Kerry Norton (bekend uit de Grolsch reklame) en de dvd van Joling & Gordon van de tv-serie Over De Vloer. Naast zijn werkzaamheden bij NRGY is Tom Peters ook nog verantwoordelijk voor de A&R-activiteiten van de carrière van René Froger bij EMI Music.

Discografie Tom Peters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tom Peters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer