Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TONY CORNELISSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tony Cornelissen

Periode

1998 - heden

Genre

componist, componisten, gitaar, producer, producers, sessiemuzikanten

Online

Officiële website

Tony Cornelissen

Componist en producer Tony Cornelissen begint zijn carrière als gitarist in Kane. Vanaf 2002 is hij succesvol actief voor groepen en artiesten als Di-rect, Sita, Jim, Ch!pz, Do, The Sunclub en de Duitse rockster Martin Kesici.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, producer

Biografie Tony Cornelissen

Componist en producer Tony Cornelissen begint zijn carrière als gitarist in Kane. Vanaf 2002 is hij succesvol actief voor groepen en artiesten als Di-rect, Sita, Jim, Ch!pz, Do, The Sunclub en de Duitse rockster Martin Kesici.

In bezetting van

Kane   gitaar
Sita   gitaar

1998 - 2002

Tony Cornelissen staat als gitarist en achtergrondzanger aan de basis van het succes van de Haagse groep Kane. Na het album As Long As You Want This, diverse hitsingles en twee Nederlandse MTV Awards verlaat hij de groep in het voorjaar van 2002 om liedjes te schrijven voor andere artiesten. Zijn eerste compositie Inside My Head is meteen een schot in de roos met een notering in de Top 10 voor de jonge Haagse band Di-rect.

Di-Rect Kane

2003

Cornelissen tekent een contract bij Universal Music Publishing Holland en start zijn eigen publishing organisatie Unit Songs. De single Inside My Head wint een Edison. Hij levert materiaal voor voormalige deelnemers aan Idols. Hij is schrijver en producer van het nummer I Draw The Line op het album Come With Me van Sita en componeert voor Dewi de albumtrack Dead-end Love.

Dewi Sita

2004

L'Envers Du Decor van Sita wordt speciaal uitgebracht voor de Franse markt. Cornelissen produceert de albumtrack Bizarre Love Triangle. Op de cd Ready van Jim staat het door Cornelissen geschreven nummer You're All I Have. Zijn compositie Ik Geloof In Jou wordt door Re-play op single uitgebracht. Zangeres Do behaalt de Top 10 met de single Love Is Killing Me, geschreven door Cornelissen samen met Allan Eshuijs. Ook The Sunclub behaalt de hogere regionen van de hitparade met de single Boom Boom (Good Time). Samen met Allan Eshuijs schrijft Cornelissen 1001 Arabian Nights, een internationale hit voor de kinderpopgroep Ch!pz. De single behaalt in Nederland de platina status en wordt later uitgebracht in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië.

Ch!pz Do Jim Re-play The Sunclub

2005

Tony Cornelissen Onder de vleugels van Universal Music Publishing start de componist/producer de internationale publishing organisatie USI (Unit Songs International) en USI MUSIC (samen met Allan Eshuijs en Ronald Kool). Voor Di-rect schrijft hij het nummer Cool Without You. Deze single behaalt de vierde plaats in de Top 5 en wordt goud.

2006

De succesvolle Zweedse songwriter Max Martin (Britney Spears, The Backstreet Boys, N'Sync) hoort een demo van Tony Cornelissen. De twee componisten gaan samenwerken. Na twee jaar samenwerking storten Tony Cornelissen en Allan Eshuijs zich weer op individuele projecten voor USI Music. Cornelissen werkt aan het album Straight van de Duitse rockzanger Tobias Regner. Samen met Nando Eweg schrijft hij Regners single Cool Without You dat tevens de titelsong is van de Duitse versie van de Amerikaanse animatiefilm Open Season. Hij werkt ook aan het album Aura van de Duitse zangeres Yvonne Catterfeld.

2007 - 2008

Tony Cornelissen schrijft mee aan de nummers op het hitalbum Di-rect van Di-rect, waaronder de hitsingles A Good Thing, I Just Can't Stand, Johnny en Bring Down Tomorrow. Het laatste nummer is ook de titelsong van de speelfilm Moordwijven (2007) van Dick Maas. Internationale successen heeft hij met bijdragen aan Cascada, de Duitse danceact van het producersduo Manuel Reuter en Yann Peifer samen met zangeres Natalie Horler. Hun album Perfect Day (2007) wordt wereldwijd uitgebracht en belandt onder meer in de Britse album top 10. Op de cd staan I Will Believe It en What Do You Want From Me?, nummers die Reuter en Peifer samen met Cornelissen hebben geschreven. What Do You Want From Me? komt in 2008 ook op single uit. De drie componisten staan in de Billboard Dance Charts met de single I Will Believe It dat Manuel Reuter onder de Siria uitbrengt. Cornelissen schrijft ook mee aan de single Afterparty van de Belgische meidenband Cru5h 5 en de single Don't You, Don't You van Rooom ft. Fab Morvan.

2009 - 2011

Voor de band King Jack neemt Cornelissen de singles Sunrise en Can't Get My Head Around You op, die allebei in 2009 uitkomen. Via de website MySpace ontdekt hij zangeres Sandy Dane. Hij brengt haar in contact met het label Sony waar zij in 2010 haar debuutalbum Beautiful And Ugly uitbrengt. Tony Cornelissen is zowel als songschrijver, muzikant, producer als A&R-manager betrokken bij het album LEEF! (2011) van Van Dik Hout.

Overzicht van bijdragen aan platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:


componist

2005 - A&M (Aukje en Marieke) 'Be Where You Wanna Be' (single)
2005 - Martin Kesici 'Egotrippin' (single)


producer

2005 - A&M (Aukje en Marieke) 'Be Where You Wanna Be' (single)
2009 - King Jack 'Sunrise' (single)
2009 - King Jack 'Can't Get My Head Around You' (single)

Discografie Tony Cornelissen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tony Cornelissen

Audio/Video Tony Cornelissen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer