Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TONY ROOS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

14-03-1947 - heden

Genre

blues, chanson, folk, Nederlandstalig, zang

Pseudoniemen

Chantant 3, Gezang 3, Mascara Trio

Tony Roos

De Amsterdamse zanger Tony Roos (14 maart 1947) is zanger van Nederlandstalige folkliedjes en chansons. In de periode 1964-1971 maakt hij vijf singles, ondermeer voor het label MMP (Max Mackintosh Productions) van Max Woiski Jr., met vertalingen van o.a. Willem van Kooten en Gerrit den Braber. Vanaf 1965 vormt hij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Rienk Ratsma   tekstschrijver
Istvan Koning   componist, piano

Biografie Tony Roos

De Amsterdamse zanger Tony Roos (14 maart 1947) is zanger van Nederlandstalige folkliedjes en chansons. In de periode 1964-1971 maakt hij vijf singles, ondermeer voor het label MMP (Max Mackintosh Productions) van Max Woiski Jr., met vertalingen van o.a. Willem van Kooten en Gerrit den Braber. Vanaf 1965 vormt hij samen met pianist/componist Istvan Koning en tekstschrijver Rienk Ratsma het cabaret-chantanttrio Gezang 3, later Chantant 3. Roos is te horen in radioprogramma's als Werkwinkel (van Nico Knappert) en televisieprogramma's als Voor De Vuist Weg en Nieuwe Oogst.

Discografie Tony Roos

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tony Roos

Video Tony Roos

Lennaert Nijgh Festival, ...
Lennaert Nijgh Festival, Tony Roos

Audio Tony Roos

05Tony Roos - Zie Een Traan
06Tony Roos - Draai Je Om
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Lennaert Nijgh Festival, Tony Roos

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer