Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TONY SHERMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tony Sherman bij het tv-programma NL-tippers in 1975 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid|)

Genre

disco, pop, soul, zang

Tony Sherman

Tony Sherman is een Antilliaanse soulzanger uit Haarlem. Zijn eerste band is The Young Lovers. In 1967 behaalt de zanger in het Apollo Theater in New York de tweede plaats tijdens een jeugdfestival. Sherman vestigt zich in 1970 in Amsterdam en scoort met de groep Reality een hit met de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Kenneth Sherman   gitaar
Glen Pocorni   basgitaar
Frits Buitendorp   gitaar
Raymond Oosthoek   saxofoon
Fred Korsman   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1962   Franky Douglas
1980   Stars On 45
1981   Julya Lo'ko
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Tony Sherman

Tony Sherman is een Antilliaanse soulzanger uit Haarlem. Zijn eerste band is The Young Lovers. In 1967 behaalt de zanger in het Apollo Theater in New York de tweede plaats tijdens een jeugdfestival. Sherman vestigt zich in 1970 in Amsterdam en scoort met de groep Reality een hit met de single I'm Gonna Stay With My Baby Tonight. Met zijn drie broers formeert hij in 1976 de Sherman Brothers waarmee hij door Europa tourt. In de jaren tachtig werkt hij samen met Julia Lo'ko met wie hij de hit Too Big For Words scoort. In 1982 is Sherman de zanger op de hitsingle Stars On Stevie van Stars On 45. Dochter Dorothy (25 februari 1978) en zoon Andy (24 juni 1980) zitten ook in het vak en zingen samen onder de naam Shermanology. Andy Sherman produceert daarnaast samen met DJ Moska en Richie Desgraciado house onder de naam Mode De La Funk.

In bezetting van

Reality   zang
Stars On 45   zang
The Sherman Brothers   zang

Discografie Tony Sherman

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tony Sherman

Audio/Video Tony Sherman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer