Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOPPERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Toppers in 2011

Periode

2004 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, songfestival

Online

Officiële website

Toppers

Toppers is de samenwerking tussen de populaire zangers Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom.
Volledige biografie...

Bezetting

René Froger   zang
Gerard Joling   zang
Jeroen van der Boom   zang

Overige muzikanten

Gordon   zang

Genoemd in de biografie van

2004   Gerard Joling
2004   Gordon
2004   René Froger
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Toppers

Toppers is de samenwerking tussen de populaire zangers Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom.

2004 - 2006

Toppers begint als een lucratief samenwerkingsverband tussen de populaire zangers Gordon, René Froger en Gerard Joling. Na een succesvol gastoptreden van Gordon en Joling tijdens een ArenA-concert van Froger in 2004, geeft het trio in mei 2005 twee megaconcerten in de Amsterdam ArenA onder de titel Toppers In Concert. Het repertoire bestaat voornamelijk uit covers van (inter)nationale popklassiekers. De voorbereidingen op het concert zijn bij RTL4 te volgen in een vierdelige reality soap. De concerten raken uitverkocht en vervolgen kunnen niet uitblijven. Op 26, 27 en 28 mei 2006 staat Toppers weer in een uitverkochte ArenA met als speciale gasten onder meer de originele bezetting van Luv'.

Gerard Joling Gordon Luv' René Froger

2007 - 2009

Ook juni 2007 (met eregast Lee Towers) en mei 2008 (met o.a. Anita Meyer en The Trammps) staan in het teken van Toppers In Concert. Vanwege een zakelijk conflict, maar toch voornamelijk vanwege een ruzie met Gordon verlaat Joling in november 2008 de Toppers. Zijn plaats wordt snel ingenomen door zanger Jeroen van der Boom. Met hem doen de Toppers in mei 2009 met het liedje Shine mee aan de tweede voorronde van het Eurovisie Songfestival in Moskou. Het liedje is onder het pseudoniem Ger van de Westelaken geschreven door Gordon en in februari via publieksstemming verkozen boven het nummer Angel Of The Night. Een paar dagen voor de voorronde dreigt Gordon de finale te boycotten als de Russische politie op de finaledag homoactivisten hard aanpakt. Zover komt het niet, want Toppers krijgt op 14 mei slechts elf punten (1 punt van Denemarken en tien van Albanië). Daarmee belandt het trio uiteindelijk op een kansloze zeventiende plaats. Op 12 en 13 juni viert Toppers het vijfjarig jubileum met twee meezingfeesten in de Amsterdam ArenA. Rob de Nijs is eregast en er zijn ook bijdragen van de drie zoons van René Froger, Robert ten Brink en deelnemers van de talentenjacht X-factor. Na het optreden in Moskou rommelt het opnieuw binnen Toppers. Op 9 september stapt Gordon per direct op. De zanger benadrukt via een woordvoerder dat hij zelf de groep verlaat en er niet uit is gezet. Begin december leggen de zangers hun meningsverschillen bij en gaat Toppers verder als kwartet. Volgens het management speelt de wens van het publiek een belangrijke factor bij de terugkeer van Gordon en Joling.

Anita Meyer Jeroen van der Boom Lee Towers Rob de Nijs

2010

De zesde editie van Toppers in Concert is vindt in mei plaats in de Amsterdam ArenA. Frans Bauer is een van de gastzangers.

Frans Bauer

2011

Toppers in 2011 De Toppers treden op woensdag 13 april op in de Amsterdam ArenA tijdens tijdens de benefietavond Nederland Helpt Japan. De zangers werken belangeloos mee aan de avond die bedoeld is om de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan te steunen en om geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis. De Amsterdam ArenA staat op 27, 28 en 29 mei weer geheel in het teken van Toppers In Concert. Ruim 200.000 bezoekers zijn volledig gekleed in het thema The Royal Party For Kings & Queens. De gasten die de vier vocalisten ditmaal ontvangen, zijn Jan Smit, K3, Glennis Grace, Los Angeles The Voices en Leonie Meijer. Ook de uiteindelijke winnaar van Op Zoek Naar De 5e Topper doet mee. Het achtergrondkoor bestaat uit Mandy Huydts, Daniëlle Mulder, Ingrid Simons, Franky Rampen en Han van Eijck. Na de concertreeks verlaat Gordon Toppers in goed onderling overleg om zich volledig richten op zijn eigen groep Los Angeles, The Voices en zijn televisiewerk. De DVD met de concertregistratie van Toppers In Concert 2011 komt op 2 december van niets binnen op de eerste plaats van de hitlijsten.

Daniëlle Mulder Glennis Grace Han van Eijk Jan Smit Mandy Huydts Los Angeles, The Voices

2012

Het thema voor Toppers In Concert 2012, op 17, 18 en 19 mei, is The Love Boat Edition, met onder meer Paul de Leeuw en Glennis Grace als speciale gasten.

Glennis Grace Paul de Leeuw

2013

Ook Toppers In Concert 2013 bestaat uit drie optredens in de Amsterdam ArenA, op 24, 25 en 26 mei. Het thema dit jaar is 1001 Night (de Arabische sprookjes) en de dress code is Glitter Mystic With A Touch Of Gold. Froger, Joling en Van der Boom worden aangevuld met gastoptredens van cabaretier Najib Amhali, Vengaboys, Jan Smit, 3JS en de Amerikaanse funk- en soulgroep Tavares.

3js Jan Smit Vengaboys

2014

De Toppers bestaan 10 jaar, Hun jublieumconcerten hebben het thema Made In Holland. Tijdens de show zijn er gastoptredens van Henny Huisman, André van Duin, 2 Unlimited en ex-Topper Gordon.

2 Unlimited André van Duin Henny Huisman

2015

De nieuwe reeks concerten krijgt de ondertitel Crazy Summer Edition mee. Speciale gasten zijn Edsilia Rombley en Danny de Munk. Verder krijgen de zangers versterking van The Village People, de Belgische groep Clouseau en de Spaanse zanger David Bisbal (die het origineel van de hit Jij Bent Zo van Jeroen van der Boom zong).

Danny de Munk Edsilia Rombley

2016

Het thema van de concerten in mei is 'Royal night of disco'. Internationale artiesten als Robin S en Rick Astley geven gastoptredens. Ook zijn de Dolly Dots van de partij. Vanwege het 12,5-jarig bestaan van de Toppers vinden er in december vijf kerstconcerten plaats in Ahoy Rotterdam.

Dolly Dots

Discografie Toppers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Toppers

Audio/Video Toppers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer