Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOWER (2)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tower

Periode

1975 - 1983

Genre

symfonische rock

Online

Officiƫle website

Tower (2)

De muziek van Tower is verwant met symfonische popgroepen als Yes, Earth And Fire, Wishbone Ash en Focus. Na de oprichting in maart 1975 vinden eind april de eerste try-outs plaats. Zes weken na oprichting gaat de groep de studio om een demo op te nemen voor Phonogram, maar die ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marian Pijnaker   zang
Ton Hoogeboom   drums
Ben Peterzen   basgitaar
Cor Van Der Hoogt   gitaar
Frans Wisse   toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Henk Van Loon   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Royy Poncin   basgitaar, zang
Bob Poncin   drums
Ed te Pas   gitaar
Hans Prins   piano, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1981   Rubberen Robbie

Biografie Tower (2)

De muziek van Tower is verwant met symfonische popgroepen als Yes, Earth And Fire, Wishbone Ash en Focus. Na de oprichting in maart 1975 vinden eind april de eerste try-outs plaats. Zes weken na oprichting gaat de groep de studio om een demo op te nemen voor Phonogram, maar die leidt uiteindelijk niet tot een deal. In de zomer van 1975 wordt veel gespeeld en met bandcoach Ron Westerbeek (Water) verder gesleuteld aan het repertoire. Het eerste nationale radio-optreden van Tower is in augustus 1975 in het KRO-programma Van 12 Tot 2. De bezetting rond oktober 1975 bestaat uit oprichter Henk van Loon (toetsen, achtergrondzang), Ed te Pas (sologitaar), Hans Prins (leadzang en elektronische piano), Leo de Gee (drums) en Freek te Pas (bas). In 1977 is van de oerbezetting alleen nog Henk van Loon overgebleven. De rest van de band bestaat dan uit zangeres Loes Hoogenboom, bassist Ben Peterzen, gitarist Cor van der Hoogt en drummer Ton Hoogenboom. In 1980 neemt Marian Pijnaker de zang voor haar rekening. Zij is te horen op het eerste en enige album Titan (1981), inclusief de hitsingles Goin' Home en See You Tonight. Na Tower gaan Van der Hoogt en Pijnacker in 1985 verder onder de naam Split Decision. Met Frans Wisse in plaats van Henk van Loon op toetsen en zang doet de band vanaf 2012 weer optredens.

Discografie Tower (2)

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tower (2)

Audio/Video Tower (2)

Video Tower (2)

Tower - See you tonight
Tower - See you tonight
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tower - See you tonight

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer