Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TRIO BIER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - heden

Genre

levenslied, Nederlandstalig

Online

Facebook
Officiële website

Pseudoniemen

Oud West

Trio Bier

Trio Bier is een Amsterdamse band die zich richt op levensliederen. Na een begin als straatact groeit het gezelschap uit tot een volwaardige formatie. Na 2002 is het een paar jaar relatief stil rondom de band. De stilte wordt doorbroken met een reünieoptreden in 2007 en het album De Droom ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Eilander   zang
Roelf ter Veld   basgitaar, gitaar
Rini Dobbelaar   accordeon, gitaar
Rob Ero   drums
Koos Prins   piano, saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2009   Denise Jannah
2011   Herman Brood

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

8-1-23, Paradiso, Amsterdam

Biografie Trio Bier

Trio Bier is een Amsterdamse band die zich richt op levensliederen. Na een begin als straatact groeit het gezelschap uit tot een volwaardige formatie. Na 2002 is het een paar jaar relatief stil rondom de band. De stilte wordt doorbroken met een reünieoptreden in 2007 en het album De Droom Voorbij in 2009. Trio Bier is ook enige tijd actief onder de naam Oud West.

1995

Jan Eilander maakt in de jaren tachtig TV-programma's. Hij presenteert onder meer een seizoen het alternatieve popprogramma Hotel Suburbia. Trio Bier begint in 1995 als straatorkest met drie leden (Eilander, Ter Veld en Dobbelaar). Later voegt Ero zich bij het gezelschap. Gewend aan een uitgebreid drumstel moet hij in Trio Bier volstaan met een enkele snaredrum. Eilander schrijft Rock'n Roll Junkie, een biografie van Herman Brood waar ook een filmversie van gemaakt wordt.

Herman Brood

1996

Als viertal brengt Trio Bier het album Verspilde Tranen uit. Dit door Thé Lau (The Scene) geproduceerde debuut verschijnt via een Friese platenmaatschappij. Het budget is na het persen op, zodat weinig aan promotie gedaan kan worden. Door de media wordt de plaat echter goed ontvangen. Als tot overmaat van ramp de maatschappij ook nog failliet gaat, ziet Trio Bier zich genoodzaakt de rechten van Verspilde Tranen terug te kopen en verkoopt met er in eigen beheer nog enkele honderden van. De band levert met het lied Oude Wolf een bijdrage aan de compilatie-cd Amsterdammers waarop Amsterdamse groepen liedjes over hun stad zingen.

Thé Lau

1997

In november bevindt Trio Bier zich in de studio voor de opnamen van het tweede album. Op aandringen van producer Rob van Donselaar is de band dan uitgebreid met Koos Prins (saxofoon, piano) en is de muziek op Dans Met Mij verzorgder dan voorheen. Op het album covert de band Ik Doe Wat Ik Doe, een compositie van Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot, dat in de jaren zeventig een hit was voor Astrid Nijgh.

Astrid Nijgh Boudewijn de Groot Lennaert Nijgh Rob van Donselaar

1998

Cor van den Berg wordt het zesde bandlid, maar doet nog niet mee op Dans Met Mij. De cd wordt via Warner Music uitgebracht. Van het album verschijnen de singles Regentijd en Laat Me Gaan.

1999

Als derde single van Dans Met Mij wordt Lelystad uitgebracht. Trio Bier start een reeks optredens in het theater.

2000

In juni verschijnt het album Bakkum Aan Zee. De bandnaam verandert tijdelijk in Oud West.

2001

Het nummer Amsterdam van de cd Dans Met Mij wordt opnieuw opgenomen met gastmuzikanten in de Zeezicht Studio te Spaarnwoude. De single wordt gepresenteerd op de Amsterdamse Uitmarkt en wordt ook uitgevoerd voor een wedstrijd van Ajax. Het laatste optreden van Oud West vindt op 26 november plaats in de Kleine Komedie te Amsterdam.

2002

Onder de naam Trio Bier doet de band eind september/begin oktober nog drie optredens in Nederland. Naar eigen zeggen om te laten zien dat hun droom van eeuwige roem het najagen meer dan waard is geweest.

2003

Trio Bier speelt op 14 juni in Felix Meritis samen met de Weespertrekvaartmannen. Rini Dobbelaar en Roelf ter Veld vormen samen met o.a. Rob de Weerd (ex-Tröckener Kecks) Chelsea Hotel. In juni 2005 verschijnt van deze groep het debuutalbum Don Quijote.

Chelsea Hotel

2004

In april is Trio Bier op diverse podia te zien, waaronder Paradiso waar de band wordt vergezeld door het Weespertrekvaart Mannenkoor onder leiding van Vincent de Lange. Daarna is het tot aan het reünieoptreden in 2007 een paar jaar stil rondom de band.

2005

Voor een documentaire van de NPS, over de Amsterdamse kroningsrellen in 1980, voeren Eilander, Dobbelaar, Prins en Ter Veld op de Dam het liedje Oude Wolf uit.

2007

Tijdens de Theo Thijssen Sport- & Speldag op 16 juni onder de Amsterdamse Westertoren doet Jan Eilander onder de naam De Hoofdmannen een optreden met bassist Stefan van Duijn, percussionist Rudi de Graaff, Koos Prins en gastmuzikant Rini Dobbelaar. De band vertolkt ook enige nummers van Trio Bier. Trio Bier doet op 14 september een kort reünieoptreden als voorprogramma van De Dijk in De Meerpaal te Dronten.

Rudi de Graaff

2008

Vanaf januari is Jan Eilander artistiek intendant bij het Nederlands Fonds voor de Film. Trio Bier speelt op 18 mei in Café Bax te Amsterdam en laat daar naast oud repertoire ook zes nieuwe nummers, waaronder Hou Vol!, Femme Fatale, Ze Deed Alsof Ze Sliep en De Hangmat.

2009

Na anderhalf jaar lange avonden te hebben doorgebracht in Studio De Bilder (oftewel de slaapkamer van Rini Dobbelaar) presenteert Trio Bier op 3 september in Paradiso het twaalf nummers tellende album De Droom Voorbij.

2011

Het Parool organiseert de verkiezing van het Amsterdamse lijflied. Het lied Oude Wolf van Trio Bier wordt in oktober tot winnaar uitverkozen en laat daarmee onder meer Aan De Amsterdamse Grachten (tweede plaats) achter zich. Oude Wolf staat op de compilatie Amsterdammers (1996), het album Dans Met Mij (1998) en is uitgebracht als single in 2001. Dankzij de overwinning staat Trio Bier op 14 november op het podium van Carré tijdens het Grand Gala van het Amsterdamse Lied.

2012 - 2013

In de eerste helft van 2012 wordt weinig opgetreden. De bandleden komen veelvuldig bij elkaar in de studio in de Kinkerbuurt, waar gewerkt wordt aan het vijfde album De Klok Tikt. De feestelijke presentatie vindt op 9 februari plaats in de grote zaal van Paradiso. Trio Bier maakt een Engelstalige versie van het nummer De Schilder, een eerbetoon aan Vincent van Gogh. De videoclip bij The Painter bevat tekeningen uit de graphic novel Vincent van Barbara Stok.

Discografie Trio Bier

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Trio Bier

Audio/Video Trio Bier

Video Trio Bier

Amsterdam (oude wolf) - T...
Amsterdam (oude wolf) - Trio Bier
Trio Bier
Trio Bier
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Amsterdam (oude wolf) - Trio Bier

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer