Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TUPELO HONEY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tupelo Honey

Periode

1992 - 1996

Tupelo Honey

Tupelo Honey uit Helmond is vernoemd naar een nummer van Van Morrison. De groep maakt melancholieke, soms langgerekte rocksongs met een stevig psychedelisch gitaargeluid, door critici vergeleken met onder meer Dinosaur Jr, The Doors, Neil Young en Buffalo Tom.
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten van de Kerkhof   drums
Martien van Bergen   gitaar, zang
Veetje   gitaar
René Cornelissen   gitaar
Geert Leenders   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1998   Blimey!

Biografie Tupelo Honey

Tupelo Honey uit Helmond is vernoemd naar een nummer van Van Morrison. De groep maakt melancholieke, soms langgerekte rocksongs met een stevig psychedelisch gitaargeluid, door critici vergeleken met onder meer Dinosaur Jr, The Doors, Neil Young en Buffalo Tom.

1992 - 1994

Tupelo Honey is een gedeeltelijke voortzetting van de band Bottom's Up. Zanger Martien van Bergen is de voornaamste songschrijver van de band. De vijfmansformatie neemt in een kraakpand in Eindhoven een demo op en besluit die op vinyl te persen om zo op te vallen bij de programmeurs van popzalen. Ze vallen ook op bij de mensen achter Silvertone, het Britse label dat onder meer platen uitbrengt van de op dat moment uiterst succesvolle groep The Stone Roses uit Manchester. Het titelloze debuutalbum komt in 1993 bij Silvertone uit. Tupelo Honey speelt als headliner op de Nederlandse podia, maar doet ook voorprogramma's voor bijvoorbeeld Buffalo Tom (Paradiso 1993), Manic Street Preachers (Melkweg 1993), Dinosaur Jr (Paradiso 1994) en The Prodigy (Delft 1994). Tupelo Honey staat ook op Noorderslag en Metropolis. De single My Mind behaalt de derde plaats van de tipparade.

1995 - 1996

Het tweede album Out Of The Nursery, Into The Night (geproduceerd door Peer Rave en Pieter Kloos) wordt in meerdere sessies opgenomen. Het nummer Frozen Rain wordt op single uitgebracht. De reacties in de muziekpers zijn gemengd en op zijn hoogst gematigd positief. 'De composities zijn pakkend, de lyrische gitaristentandem uitstekend op dreef', zijn de complimenten in muziekblad Oor. Out Of The Nursery, Into The Night blijkt de laatste plaat van Tupelo Honey.

Peer Rave Pieter Kloos

1997 - 2005

Na het uiteenvallen van Tupelo Honey gaat Martien van Bergen met zijn project Blimey!, later live bijgestaan door voormalige Tupelo Honey-leden Rene Cornelissen en Geert Leenders. Maarten van de Kerkhof is in de eerste jaren manager van Blimey! en zorgt in die hoedanigheid voor een platendeal en shows op Lowlands en Crossing Border. Hij speelt in Die Lustige Schlagerfreunden, een schlagerrockband waarmee hij onder meer een tournee doet met Dennie Christian. Veetje speelt in The Spades en richt samen met Maarten van de Kerkhof de Golliwogs op (een band uit Deurne met repertoire van Creedence Clearwater Revival). Geert Leenders speelt naast King Me ook in The Hummingbirds, een band met onder meer Erik van Tilburg (ex-The Vibrotones).

Blimey! Dennie Christian Golliwogs Hummingbirds Punk Blues Revolution King Me The Spades

2006

Van de Kerkhof start met zijn voormalige Golliwogs Anthony Boerenkamps (bas) en Maurice Roosen (rhodes, gitaar en zang) de rockband The Woods. De band bestaat verder uit Stefan Lammers en Roel Blommers (Vegas '68, Duke Resurrection). Het repertoire is singer/songwriter georiënteerd.

The Woods

Discografie Tupelo Honey

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tupelo Honey

Audio/Video Tupelo Honey

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer