Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TWELVE BAR BLUES BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - 2015

Genre

blues

Twelve Bar Blues Band

De Twelve Bar Blues Band speelt Chicago-blues met nummers van Albert King, Buddy Guy, Albert Collins en Muddy Waters aangevuld met nummers geschreven door zanger, mondharmonicaspeler en voorman Jan J. Scherpenzeel (J.J. Sharp). De zanger was eerder het gezicht van Mountbatten, The Blazing Aces en Oberg. Hij deelde in zijn ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan J. Scherpenzeel   mondharmonica, zang
Kees Dusink   gitaar
Marcel Bakker   drums
Patrick Obrist   basgitaar
Randy Pears   gitaar

Overige muzikanten

Koen Van Der Krogt   gitaar
Yvonne Helms   basgitaar
Jorgen Schuurman   gitaar

Genoemd in de biografie van

2004   The Blazing Aces
2006   Oscar Benton

Biografie Twelve Bar Blues Band

De Twelve Bar Blues Band speelt Chicago-blues met nummers van Albert King, Buddy Guy, Albert Collins en Muddy Waters aangevuld met nummers geschreven door zanger, mondharmonicaspeler en voorman Jan J. Scherpenzeel (J.J. Sharp). De zanger was eerder het gezicht van Mountbatten, The Blazing Aces en Oberg. Hij deelde in zijn carrière het podium met o.a. Junior Wells, Normaal en Oscar Benton. In Memphis USA was hij speciale gast tijdens een concert van de bluesmuzikant Big Lucky Carter, pianist William 'Boogie Man' Hubbard (ex-Rufus Thomas) en bassist Melvin Lee (ex-Albert King). Gitarst Kees Dusink (lead & slide) speelde o.a. in Jen Rog en samen met Arnie Treffers van Long Tall Ernie and the Shakers. Het debuutalbum The Blues Has Got Me verschijnt in februari 2006 op Tramp Records, twee jaar later gevolgd door E-mail From Heaven. Beide platen zijn gesponsord door radiozender Blue Ears (BlueEars.com). Het derde album Key To Your Heart wordt in mei 2010 gepresenteerd tijdens een optreden in Het Bluescafe Apeldoorn. De plaat bevat bijdragen van gitarist Randy Pears die daarna Jorgen Schuurman vervangt. In 2011, bij de allereerste uitreiking van de Dutch Blues Awards door de Dutch Blues Foundation, wint Kees Dusink in de categorie Gitarist. De officiële presentatie van de vierde cd is op 27 mei 2012 in muziekcafé Jazz Of Zo te Purmerend. Net als op de voorgaande albums zijn de meeste nummers op Life Is Hard geschreven door Kees Dusink en Jan J. Scherpenzeel. De band neemt in op 29 mei 2015 afscheid met een optreden in Haagse Hout. Jan J. Scherpenzeel gaat verder met de JJ Sharp Band.

Discografie Twelve Bar Blues Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Twelve Bar Blues Band

Video Twelve Bar Blues Band

Twelve Bar Blues Band - S...
Twelve Bar Blues Band - Shake your money maker 2010.
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Twelve Bar Blues Band - Shake your money maker 2010.

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer