Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TWENTY 4 SEVEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Twenty 4 Seven

Periode

1989 - 1999

Genre

Eurohouse

Twenty 4 Seven

Danceact uit de koker van de succesvolle Nederlandse producer Ruud van Rijen. De groep groeit uit tot een groot internationaal succesnummer en verkoopt wereldwijd zo'n 18 miljoen platen.
Volledige biografie...

Bezetting

Stella Koedam   zang
Stacey Paton   rap, zang
Ruud van Rijen   producer

Overige muzikanten

Tony Dawson-Harrison   rap
Nance   zang

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

3-9-21, Strandfestival Celebrate the 90’s, Scheveningen

Biografie Twenty 4 Seven

Danceact uit de koker van de succesvolle Nederlandse producer Ruud van Rijen. De groep groeit uit tot een groot internationaal succesnummer en verkoopt wereldwijd zo'n 18 miljoen platen.

1989 - 1991

Twenty 4 Seven wordt opgestart door producer Ruud van Rijen met de 15-jarige Nance (Nancy Coolen) uit het Brabantse Asten. Ze stopt met de mavo om haar droom als zangeres waar te maken. Verder bestaat het dance-duo uit de wat oudere rapper Captain Hollywood (de artiestennaam van Tony Dawson-Harrison). De eerste single I Can't Stand It wordt meteen een grote Europese hit en ook de tweede single Are You Dreaming belandt hoog in de hitparades.

1992

Na een groepswisseling (Captain Hollywood gaat solo verder en wordt vervangen door de Rotterdammer Stacey 'Stay-C' Paton) verschijnt de single Slave To The Music. Dit nummer belandt op nummer 1 op de hitlijsten van Australië, Tjechië, Zuid-Afrika en de meeste Latijns-Amerikaanse landen. In Nederland, België, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Portugal haalt de song de top 5 en in Finland, Duitsland, Singapore, Thailand en de Filipijnen haalt het de top 10.

1993

Twenty 4 Seven in 1993 Ook het album Slave To The Music scoort wereldwijd goed en het duo vliegt voor optredens de hele wereld over. Twenty 4 Seven krijgt de ene na de andere gouden en platina plaat.

1994

Twenty 4 Seven Het derde album I Wanna Show You komt in december uit en de singles Oh Baby en Keep on Trying worden weer succes over heel de wereld.

1995

Twenty 4 Seven neemt de Nederlandse Export-prijs 1994 in ontvangst. De groep is ontzettend populair in Zuid-Afrika het Album I Wanna Show You wordt goud en Slave To The Music haalt zelfs dubbel platina. Het succes lijkt niet meer te stuiten, maar achter de schermen botert het niet meer tussen zangeres Nance en rapper Stay-C. De twee vliegen elkaar regelmatig in de haren. Contractueel heeft het duo nog allerlei verplichtingen en er worden diverse rechtszaken gevoerd. Dit heeft tot gevolg dat het ruim een jaar stil blijft rond Twenty 4 Seven. In de tussentijd gaat Nance op televisie het dating-programma Liefde Is voor jongeren presenteren. De titelsong van dit programma Love Is, wordt haar eerste solo-hit. De zangeres begint na het juridische getouwtrek aan een solo-carrière. Haar drie solo-singles Love is, Big Brother en Kiss It worden alle drie hits.

Nance

1996

Ook Twenty 4 Seven gaat verder. Nance is inmiddels vervangen door Stella Koedam. Zij begon op haar 14de als danseres en heeft dans- en zangopleidingen in Amerika en Engeland gevolgd. Ze heeft vóór Twenty 4 Seven internationale ervaring opgedaan als zangeres/danseres bij de dance act Haddaway. We Are The World, de eerste single die in het najaar van 1996 in de nieuwe bezetting met Stella verschijnt, kan het oude Twenty 4 Seven succes niet evenaren. Ook de opvolger If You Want My Love wordt geen doorslaand succes.

Nance

1997

In de zomer verschijnt het nieuwe album van Twenty 4 Seven. Ook Nance is druk bezig in de studio met het opnemen van een nieuwe single en een solo-CD. Friday Night haalt de Tipparade, maar ook na het verschijnen van de cd blijft succes uit.

Nance

1999

Nance krijg een eigen spelprogramma op televisie is in de jaren '00 het gezicht van o.a. Rappatongo, Lingo, Tros TV Quiz, Te Land Ter Zee En In De Lucht en De Notenclub.

2000 - 2004

Producer Ruud van Rijen brengt platen uit onder de namen Ru-D, Ruudaman, RVR, 2nd Nature en Loop. Hij runt zijn eigen Z-Minor Productions.

Ruud van Rijen

2007

Producer Ruud van Rijen pikt de draad van Twenty 4 Seven weer op en brengt in oktober samen met zangeres Elle de single Like Flames uit.

Discografie Twenty 4 Seven

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Twenty 4 Seven

Audio/Video Twenty 4 Seven

Video Twenty 4 Seven

twenty 4 seven - Is it lo...
twenty 4 seven - Is it love (Original video)
Twenty 4 Seven - Take Me ...
Twenty 4 Seven - Take Me Away
Twenty 4 seven - If you w...
Twenty 4 seven - If you want my love
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Twenty 4 seven - If you want my love

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer