Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TWINKLE STARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - 1988

Genre

disco, pop, soul

Pseudoniemen

Billy Jones & Twinkle Stars, Oscar Harris & Twinkle Stars

Twinkle Stars

The Twinkle Stars is een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse groep, waarin Oscar Harris en Billy Jones als zanger actief zijn. Begin jaren ’70 scoren zij hits met soulballads Try A Little Love en Soldiers Prayer.
Volledige biografie...

Bezetting

Oscar Harris   zang
Edmund Oosthuizen   gitaar
Ricardo Wouden   drums
Herman Ristie   trompet

Overige muzikanten

Humphrey Campbell   zang
Ruud Seedorf   achtergrondzang
Billy Jones   zang
Stan Lokhin   arrangeur
Imro Wielkens   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1965   Oscar Harris
1968   Billy Jones

Biografie Twinkle Stars

The Twinkle Stars is een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse groep, waarin Oscar Harris en Billy Jones als zanger actief zijn. Begin jaren ’70 scoren zij hits met soulballads Try A Little Love en Soldiers Prayer.

1965 - 1971

The Twinkle Stars is een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse groep die ontstaat in 1965. De band treed in het begin op in het studentencircuit met beat-en latinmuziek maar speelt later soul en funk. De eerste single T.O.P. ('69) levert meteen hit op, waarna het ook met praktisch elke volgende raak is. Oscar Harris verzorgt de leadzang en Ruud Seedorf is tweede zanger. Later voegt Billy Jones zich bij de groep die leadzang en achtergrondzang doet. De populariteit van de formatie bereikt met de topsuccessen Try A Little Love ('70) en Soldiers Prayer ('71) een hoogtepunt. Stan Lokhin arrangeert veel nummers voor de groep.

Billy Jones Oscar Harris

1972 - 1978

De groep behaalt geen grote hits meer, Oscar Harris begint een solocarrière maar treedt ook nog met de groep op. Het gospelnummer Jerusalem gezongen door Billy Jones doet het goed in de Surinaamse gemeenschap. Jones maakt in 1973 plaats voor de 17-jarige Humphrey Campbell. Met de opkomst van disco gaat de groep ook meer disco-achtige muziek maken.

Humphrey Campbell

1979 - 1988

The Twinkle Stars dopen zich om tot Thunderstorm en werpen zich op een nieuw, Earth, Wind & Fire-achtig repertoire. Als Thunderstorm is de groep nog lang actief, met name in het gala-circuit.

Thunderstorm

Discografie Twinkle Stars

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Twinkle Stars

Audio/Video Twinkle Stars

Video Twinkle Stars

Twinkle Stars - Loekoe fa...
Twinkle Stars - Loekoe fa ding boi e dansi.
The Twinkle Stars
The Twinkle Stars
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Twinkle Stars - Loekoe fa ding boi e dansi.

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer