Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TYPHOON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

06-08-1984 - heden

Genre

Grote Prijs van Nederland, hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap, rap, tekstschrijver

Online

Facebook
Officiële website

Typhoon

Typhoon is een Nederlandse rapper uit Zwolle, afkomstig uit een muzikale familie en staat onder contract bij het platenlabel Top Notch.
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Overige muzikanten

Coen Witteveen   saxofoon

Genoemd in de biografie van

1977   Blaxtar
2003   Opgezwolle
2005   Fakkelteitgroep
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Typhoon

Typhoon is een Nederlandse rapper uit Zwolle, afkomstig uit een muzikale familie en staat onder contract bij het platenlabel Top Notch.

In bezetting van

Fakkelbrigade   rap, tekstschrijver
Fakkelteitgroep   rap

1984 - 2003

Rapper Typhoon (Glenn de Randamie, 6 augustus 1984) groeit op in het Veluwse dorp 't Harde en maakt in het begin van zijn carrière deel uit van Rudeteenz, een hiphopformatie met leden van Opgezwolle en zijn oudere broer Blaxtar (Kevin de Randamie). De muzikale familie bestaat verder uit zangeres Dinopha (Sharon de Randamie) en rapper O-Dog (Earl de Randamie).

Blaxtar Opgezwolle

2004 - 2007

In 2004 wint Typhoon de finale hiphop/r&b van de Grote Prijs van Nederland. Hij maakt in 2005 samen met producer Nav 10 Thema tracks voor de clipzender The Box en reist mee met de hiphoptournee Buitenwesten (met Opgewolle, Jawat, Kubus en Duvelduvel). Zijn openhartige debuutalbum Tussen Lucht En Licht verschijnt in de zomer van 2007 bij het label Top Notch.

2008 - 2010

In 2008 sluit Typhoon zich aan bij de hiphopcrew Fakkelbrigade. Op 5 maart 2009 krijgt Typhoon de aanmoedigingsprijs de Zilveren Harp uitgereikt tijdens het Buma Harpen Gala in Hilversum. Zowel in 2008 als in 2009 treedt de rapper meerdere malen op met New Cool Collective met wie hij ook de EP Chocolade uitbrengt. In het seizoen 2009-2010 onderneemt hij samen met Rico (Opgezwolle, Fakkelbrigade) en de band Muppetstuff de theatertournee Wie Heeft De Bal. Rico en Typhoon rappen niet alleen bij deze voorstelling, maar zingen ook met de akoestische band. De tournee gaat op 29 november 2009 van start in de Sugar Factory te Amsterdam.

Fakkelbrigade New Cool Collective

2013

In een spraakmakende uitzending van het televisieprogramma Ali B Op Volle Toeren wordt Typhoon gekoppeld aan zanger en producer Peter Koelewijn. Beide artiesten maken een versie van een nummer van de ander. Koelewijn laat in de uitzending blijken geen affiniteit met rapmuziek te hebben en niet zo enthousiast te zijn over Typhoons bijdrage. Na de uitzending komt de producer terug op zijn uitspraken en biedt hij via Facebook zijn verontschuldigingen aan. Typhoon levert in juni een bijdrage op de single Visa Paspor van de Vlaamse MC, zanger en troubadour Tourist. Hij doet in dezelfde maand ook mee tijdens het optreden van salsatrompettiste Maite Hontelé op Oerol, Terschelling. De rapper wordt gevraagd om met zijn band op te treden bij de viering van 200 jaar Koninkrijk. De rapper zingt en rapt het speciaal voor de gelegenheid geschreven nummer Van De Regen Naar De Zon.

Ali B Maite Hontelé Peter Koelewijn

2014

Het langverwachte album Lobi Da Basi (Liefde is de baas) komt uit in juni. Op het album zijn onder ander gastbijdrages van Andre Manuel en Benjamin Herman te horen. De gelijknamige documentaire over Typhoon wordt gefinancieerd door crowdsourcing-project Voor De Kunst. Tijdens een optreden in een uitpuilende Bravo-tent op het Lowlandsfestival kondigt Typhoon aan de huisband te zijn van het televisieprogramma De Wereld Draait Door voor het seizoen 2014/2015. In september wint zijn album Lobi Da Basi de 3voor12 Award.

André Manuel

2015

Voor het album Lobi Da Basi wint Typhoon in maart twee Edisons. Aan de zegetocht lijkt geen einde te komen. Ook in 2015 trekt Typhoon met de zogeheten titanenband langs de Nederlandse concertzalen en festivals. In december sluit de tournee af in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

2016

Met Rico en Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade) staat Typhoon op 9 december in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Discografie Typhoon

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Typhoon

Video Typhoon

Typhoon - Van De Regen Na...
Typhoon - Van De Regen Naar De Zon (live vanuit de Ridderzaal)
Tourist - Visa Paspor (ft...
Tourist - Visa Paspor (ft. Typhoon)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Typhoon - Van De Regen Naar De Zon (live vanuit de Ridderzaal)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer