Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

UJ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - heden

Genre

hiphop

Pseudoniemen

U-Gene & Oh Jay

UJ

Funk- en hiphipband rond zanger/toetsenist Eugene Latumeten. Nog zonder platencontract doet het gezelschap al vele optredens op belangrijke festivals en op radio en televisie. Opgericht onder de naam U-Gene & Oh-Jay.
Volledige biografie...

Bezetting

Jeroen Knoop   draaitafels
Monique Bakker   zang
Eugene Latumeten   toetsinstrumenten, zang
Willem Nuruwe   basgitaar

Overige muzikanten

Dimitri Van Lieshout   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1992   Dope Posse
1994   Seven Eleven
1996   Hipbone Connection
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie UJ

Funk- en hiphipband rond zanger/toetsenist Eugene Latumeten. Nog zonder platencontract doet het gezelschap al vele optredens op belangrijke festivals en op radio en televisie. Opgericht onder de naam U-Gene & Oh-Jay.

1997

Latumeten en Knoop richten U-Gene & Oh-Jay op. Latumeten heeft daarvoor al gespeeld bij Seven Eleven, Eboman, Groovin' Pict en The Booty Snatchers. Ook speelt hij toetsen bij Urban Dance Squad op hun Planet Ultra-toernee. Knoop raakt vanaf 1988 verzeild in de hiphop als DJ en producer. Als hij de eerste single To The Party People van Family Jewels produceert ontmoet hij Latumeten. Ze besluiten samen te gaan spelen. Aangevuld met Monique Bakker en Dimitri van Lieshout doen ze hun debuutoptreden in september op het Crossing Border Festival in Den Haag. Ze hebben geen platencontract, toch beginnen ze met Double You Concerts (Mojo) als boekingskantoor aan een indrukwekkende lijst optredens.

Eboman Family Jewels Groovin' Pict Seven Eleven The Booty Snatchers Urban Dance Squad

1998

De belangrijkste optredens in 1998 zijn die op het Drum Rhythm Festival en op het North Sea Jazz Festival. Laatstgenoemde optreden wordt gedeeltelijk uitgezonden door TMF. Latumeten wint de prijs voor beste zanger bij de finale van de Grote Prijs Van Nederland. Ze spelen ook bij de Heineken Crossover Awards. Vaak verschijnen er gastrappers ten tonele, waaronder Pockets (Phat Pockets), DTF, ARE MC (Family Jewels) en Brainpower.

Family Jewels Gertjan Mulder Phat Pockets

1999

In januari vindt de televisie-uitzending plaats van hun optreden voor de 2 Meter-sessies. Ook spelen ze op het Noorderslag-festival in Groningen. Ze spelen in 1999 weer in vele clubs en op vele festivals. In oktober mogen ze weer op het Crossing Border Festival aantreden. U-Gene levert een gastbijdrage aan de nieuwe single van zijn vroegere band Seven Eleven. De naam wordt veranderd in UJ en het eerste mini-album verschijnt. Bassist Van Lieshout is vervangen door Willem Nuruwe.

Seven Eleven

2000

UJ speelt op het North Sea Jazz Festival in Den Haag en het Racism Beat it festival in Spaarnwoude. De groep is vaste supportact tijdens Anouks Tournedo-tour 2000.

Anouk

2003

U-Gene is de vocalist in de zevenkoppige hiphop/soulformatie Liquid Spirits.

Liquid Spirits

2005

U-Gene levert vocale bijdragen op het debuutalbum van het trio Kraak & Smaak.

Kraak & Smaak

2006

Oh-Jay produceert het funky hiphopalbum Spaced Out van rapper Are MC.

Are MC

2007

Van voormalige UJ-zangeres Monique Bakker verschijnt onder de naam Moon Baker het debuutalbum ABC Of Romance. U-Gene levert een gastbijdrage op het debuutalbum Straatwaarde van DJ Knowhow.

DJ Knowhow Moon Baker

Discografie UJ

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video UJ

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer