Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

UNTERWELTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2011 - heden

Online

Soundcloud
Tumblr
Facebook

Unterwelten

Unterwelten is een project van de Utrechtse songschrijver Michiel Flamman (Perkin, Solo) waar hij vanaf 2011 aan werkt vanuit zijn woonplaats Berlijn. De naam Unterwelten verwijst naar een bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog onder metrostation Gesundbrunnen in oostelijk Berlijn. Het motto van de liedjes is 'Music made in the dead ...
Volledige biografie...

Bezetting

Michiel Flamman   componist, producer, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1988   Thomas Azier
2013   Solo

Biografie Unterwelten

Unterwelten is een project van de Utrechtse songschrijver Michiel Flamman (Perkin, Solo) waar hij vanaf 2011 aan werkt vanuit zijn woonplaats Berlijn. De naam Unterwelten verwijst naar een bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog onder metrostation Gesundbrunnen in oostelijk Berlijn. Het motto van de liedjes is 'Music made in the dead of night' met invloeden van muziek waar de muzikant in zijn tienerjaren naar luisterde, zoals de donkere popexperimenten van Coil, Foetus (JG Thirlwell) en Shock Headed Peters. De opnamen van het debuutalbum, samen met onder meer Rutger Hoedemaekers (About, Bart Constant) en Niels Zuiderhoek (Relax, Seven) vinden deels plaat in de studio van de Berlijnse industriële band Einstürzende Neubauten. In oktober 2013 verschijnt het eerste nummer Boxing The Compass online en maakt Unterwelten het podiumdebuut tijdens het festival Let's Get Lost in Zwolle.

Discografie Unterwelten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Unterwelten

Audio/Video Unterwelten

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer