Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

V.A.A.G.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1979 - heden

Genre

folk

V.A.A.G.

Folkgroep, gespecialiseerd in Americana, popmuziek en traditioneel en populair repertoire van de Lage Landen, met o.a. Cor van Sliedregt (ex-CCC Inc.) op gitaar, ukelele, lepels, vijfsnarige banjo, dobro en mondharmonica. De bandnaam is een afkorting van Vaders Aktieve Akoestische Genoegen en gekozen omdat alle leden van de groep ten tijde ...
Volledige biografie...

Bezetting

Chiel Hessel   autoharp, gitaar, mandoline, mondharmonica, zang
Ruud De Jonker   autoharp, gitaar, trekzak, zang

Overige muzikanten

Cor van Sliedregt   banjo, dobro, gitaar, mondharmonica, percussie, ukelele

Genoemd in de biografie van

1969   Ccc Inc.

Biografie V.A.A.G.

Folkgroep, gespecialiseerd in Americana, popmuziek en traditioneel en populair repertoire van de Lage Landen, met o.a. Cor van Sliedregt (ex-CCC Inc.) op gitaar, ukelele, lepels, vijfsnarige banjo, dobro en mondharmonica. De bandnaam is een afkorting van Vaders Aktieve Akoestische Genoegen en gekozen omdat alle leden van de groep ten tijde van de oprichting vader zijn geworden. In 1984 verhuist Cor van Sliedregt, maar gaan Ruud de Jonker en Chiel Hessel als duo door. Pas in 2005 verschijnt in eigen beheer het album Hè, Hè met thuisopnamen en livefragmenten waarop van Sliedregt ook twee nummers speelt. Folkkenner De Jonker is actief betrokken bij Stichting Mokum Folk en voortrekker van Stichting Piet van Rees, een organisatie die culturele activiteiten organiseert op de Zeedijk te Amsterdam. Op 1 oktober 2010 overlijdt Ruud de Jonker op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Discografie V.A.A.G.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video V.A.A.G.

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer