Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VAN ORLY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - heden

Genre

pop, soul

Online

Officiële website

Van Orly

Saskia van Orly wordt bekend als zangeres van de band Tambourine. In 2003 verschijnt haar eerste soloalbum waarop invloeden klinken van soul en blues.
Volledige biografie...

Bezetting

Saskia van Oerle   zang

Genoemd in de biografie van

1987   Tambourine

Biografie Van Orly

Saskia van Orly wordt bekend als zangeres van de band Tambourine. In 2003 verschijnt haar eerste soloalbum waarop invloeden klinken van soul en blues.

2000 - 2004

Saskia van Orly doet sessiewerk voor nationale en internationale artiesten en zingt in haar eigen bands The Affair en Tambourine (Zilveren Harp en Edison). Na het uiteenvallen van Tambourine verhuist Van Orly tijdelijk naar Indonesië en Australië. Terug in Nederland presenteert ze een programma bij Talk Radio en spreekt ze reclamespotjes in. De ontmoeting in 2000 met de componist en producer Pim Kilian inspireert Van Orly tot het opnemen van haar eerste soloalbum Somebody Hold Me. Op de cd is soul met bluesinvloeden te horen. De plaat bevat tevens een cover van Tony Joe White.

Tambourine

Discografie Van Orly

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Van Orly

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer