Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VANDERBUYST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Vanderbuyst in 2011

Periode

2008 - heden

Genre

hardrock

Online

Officiële website

Vanderbuyst

Vanderbuyst is een old school hardrocktrio uit Brabant.
Volledige biografie...

Bezetting

Willem Verbuyst   gitaar
Barry van Esbroek   drums
Jochem Jonkman   basgitaar, zang

Biografie Vanderbuyst

Vanderbuyst is een old school hardrocktrio uit Brabant.

2008 - 2009

Vanderbuyst wordt in 2008 opgericht door de in Breda woonachtige, maar in het Vlaamse Gent geboren gitarist Willem Verbuyst (ex-Powervice) samen met de uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstige drummer Barry van Esbroek en de oorspronkelijk uit Groningen afkomstige bassist/zanger Jochem Jonkman. Van Esbroek en Jonkman spelen ook in The Flying Tygers en The Raving Bonkers. Het trio is geïnspireerd door hardrock uit de jaren zeventig en tachtig, classic rock en vroege new wave en groepen als UFO, Rainbow, Thin Lizzy, Deep Purple, Van Halen en ZZ Top. Voor hun eerste EP gaat Vanderbuyst al in het oprichtingsjaar de Eindhovense opnamestudio The Void in met studio-eigenaar/producer Pieter Kloos en co-producer Selim Lemouchi (Powervice, The Devil's Blood). De plaat levert niet alleen in Nederland goed reacties op, maar ook in België en Duitsland. Vanderbuyst groeit uit tot een strakke band dankzij tweewekelijks repeteren en gemiddeld drie optredens per week.

Pieter Kloos The Flying Tygers The Raving Bonkers

2010 - 2011

Ook het titelloze debuutalbum wordt met Pieter Kloos opgenomen, inclusief een tien minuten durende cover van UFO's Rock Bottom. De plaat wordt in oktober 2010 uitgebracht door het Duitse Ván Records, op cd en vinyl. 'De stortvloed aan solo's die Willem Verbuyst afvuurt is onuitputtelijk,' schrijft Aardschok, 'en het is veelzeggend voor zijn kwaliteit dat deze exercitie ook na veertig minuten niet verveelt'. Het Duitse muziekblad Rock Hard geeft de cd een 9. Na een vijftigtal shows in 2010 volgt in mei 2011 een reeks optredens als voorprogramma tijdens de Europese tournee van de Britse hardrockband Saxon. Daarna staat het Europese festivalcircuit op het programma met optredens op onder anderen Rock Hard (Duitsland), Metal Camp (Slovenië), Metal Magic (Denemarken) en de Zwarte Cross. In september sluit de band aan voor enkele optredens tijdens de tournee van de Griekse band Firewind samen met de Zweedse band Wolf. In november staan weer een paar optredens met Saxon op de agenda, ditmaal in Spanje. Het tweede album In Dutch wordt in vier dagen volledig analoog opgenomen door Pieter Kloos in studio The Void.

2012 - 2013

De band gaat in de zomer van 2012 met Pieter Kloos de studio in voor het derde album Flying Dutchmen. Volgens de enthousiaste recensie in muziekblad Oor van januari 2013 is de muziek op de plaat 'minder gericht op de primaire kracht van de hardrock en meer op songschrijverschap'.

Discografie Vanderbuyst

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Vanderbuyst

Audio/Video Vanderbuyst

Video Vanderbuyst

Vanderbuyst - Welcome To ...
Vanderbuyst - Welcome To The Night (official video)
Vanderbuyst - Stealing Yo...
Vanderbuyst - Stealing Your Thunder live @ Sounds Tilburg 2011
Vanderbuyst - Don't Belie...
Vanderbuyst - Don't Believe a Word live @ Plein 79 2010
Vanderbuyst - Filthy Love...
Vanderbuyst - Filthy Love live at Breda Barst 2010
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Vanderbuyst - Filthy Love live at Breda Barst 2010

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer