Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VANDRYVER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

folk, indie

Online

Facebook

Vandryver

Vandryver begint als soloproject van de Zeeuwse zanger Arjen van Wijk (o.a. this beautiful mess en People Get Ready) en groeit uit tot een collectief met onder anderen Kim Janssen (The Black Atlantic), saxofonist Lotte Pen en Gerrit van der Scheer (Luik, Herrek). De melancholisch getinte folkliedjes roepen vergelijkingen op ...
Volledige biografie...

Bezetting

Arjen Van Wijk   zang

Overige muzikanten

René de Vries   drums
Kim Janssen   gitaar, zang
Lotte Pen   saxofoon
Herman Ypma   basgitaar
David Pronk   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2013   this beautiful mess

Biografie Vandryver

Vandryver begint als soloproject van de Zeeuwse zanger Arjen van Wijk (o.a. this beautiful mess en People Get Ready) en groeit uit tot een collectief met onder anderen Kim Janssen (The Black Atlantic), saxofonist Lotte Pen en Gerrit van der Scheer (Luik, Herrek). De melancholisch getinte folkliedjes roepen vergelijkingen op met Sufjan Stevens, Nico Muhly en The Welcome Wagon. In november 2012 verschijnt de EP Stabs Of Joy waar ook bassist Joeri Pronk, drummer René de Vries en toetsenist David Pronk op meedoen. De EP eindigt met een cover van Phil Collins' hitsingle A Groovy Kind Of Love. Een van de grote optredens in 2013 is in augustus. tijdens het Flavor Festival op het landgoed Velder in Liempde.

Discografie Vandryver

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Vandryver

Audio/Video Vandryver

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer