Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VERA VAN DER POEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Vera van der Poel

Periode

1972 - heden

Genre

dance, gitaar, piano, pop, pop/rock, rock, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Divera

Vera van der Poel

Vera van der Poel is een veelzijdige zangeres van zeer gevarieerd repertoire. Ze begint haar carrière in de bands Horny Winter (new wave) en Lovecramps (rock) en richt in 1994 met haar zus Beatrice van der Poel de band Beeswamp op. Samen met Marc Baronner en Baz Mattie vormt ze ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, piano, zang

Genoemd in de biografie van

1996   Mimezine
1999   E'velyne
2010   Beeswamp
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Vera van der Poel

Vera van der Poel is een veelzijdige zangeres van zeer gevarieerd repertoire. Ze begint haar carrière in de bands Horny Winter (new wave) en Lovecramps (rock) en richt in 1994 met haar zus Beatrice van der Poel de band Beeswamp op. Samen met Marc Baronner en Baz Mattie vormt ze in 1996 de danceformatie Mimezine. Het project Voer (2005) is een cross-over van jazz, pop, wereldmuziek, funk en electro. Daarnaast werkt de zangeres vaak samen met andere groepen en muzikanten, zoals Nits, Junkie XL, Zapp String Quartet, Dash, Simon Ho, Gerry Arling, The Auratones, Dj Monte la Rue, DJ Kypski, Corrie van Binsbergen, Värttinä, Munir en Nassir Aziz. Vanaf 2009 werkt ze aan solomateriaal onder de naam Divera en treedt ze op in kleine bezetting, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar. Na optredens tijdens De Parade in Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam en een show in New York tijdens het New Island Festival in september 2009 werkt Divera aan een eerste album dat in januari 2012 verschijnt onder de titel Love And Taboo. In juni tourt de zangeres door Zwitserland, waar haar album ook is uitgebracht, samen met de Zwitserse gitarist Oli Hartung. In de zomer van 2012 treedt ze een aantal keren op tijdens De Parade, daarbij muzikaal versterkt door gitarist Andreas Suntrop (Carel Kraayenhof, Eric Vloeimans) en contrabassiste Arwen Linnemann (Nits, Ricky Koole).

In bezetting van

Beeswamp   toetsinstrumenten, zang
Dash!   zang
De Broeders   achtergrondzang
LoveCramps   zang
Mimezine   zang
The Swampsisters   zang
Voer   zang
Zapp 4   zang

Discografie Vera van der Poel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Vera van der Poel

Audio/Video Vera van der Poel

Video Vera van der Poel

Divera Meant To Be 25-1 P...
Divera Meant To Be 25-1 Paradiso
DIVERA Me And My Garden
DIVERA Me And My Garden
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Divera Meant To Be 25-1 Paradiso

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer