Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VERNON WALTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - 1990

Genre

punk

Vernon Walters

Vernon Walters is een punkband uit Hoorn. Voorman Hans Engel speelt in de regio een belangrijke rol in de ondergrondse muziekscene. Daarnaast is hij onder meer actief als programmeur van jongerencentrum Troll en mede-oprichter van het Westfries Popkollektief. De band start het label Let's Make Our Own Records. Gitarist Niels ...
Volledige biografie...

Bezetting

Joost Warnik   basgitaar
Niels de Wit   gitaar
Danny Schouten   drums
Hans Engel   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1958   Martin Cramer
1991   De Kift
1995   Johan

Biografie Vernon Walters

Vernon Walters is een punkband uit Hoorn. Voorman Hans Engel speelt in de regio een belangrijke rol in de ondergrondse muziekscene. Daarnaast is hij onder meer actief als programmeur van jongerencentrum Troll en mede-oprichter van het Westfries Popkollektief. De band start het label Let's Make Our Own Records. Gitarist Niels de Wit (ex-Gepøpel) vormt in 1993 samen met bassist Joost Warnik de groep Mister Baby waarmee hij in de zomer van 1993 een demo opneemt. Later zitten ze beiden in The Hungry I. De Wit maakt als bassist enkele jaren deel uit van de groep Johan. Op 5 apil 2003 wordt Hans Engel vermoord tijdens een verblijf in Spanje. In augustus 2007 onthullen vrienden van Engel het straatnaambord Hans Engel Dwarsstraat in een nieuwbouwwijk van Hoorn.

Discografie Vernon Walters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Vernon Walters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer