Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VICTOR KAIHATU

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Victor Kaihatu bij de Jazzprijs '66

Periode

1939 - 06-05-2014

Genre

basgitaar, contrabas, Indo-rock, jazz, sessiemuzikanten

Victor Kaihatu

Victor Kaihatu (geboren op Java, 1939) hoort tot de generatie van Indische Nederlanders die een grote rol speelt bij de ontwikkeling van de moderne jazz in Nederland. Hij is een allround contrabassist en basgitarist. Kaihatu speelt in zeer uiteenlopende groepen, van de Indorock-groep The Emeralds tot het Willem Breuker Orkest.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, contrabas

Biografie Victor Kaihatu

Victor Kaihatu (geboren op Java, 1939) hoort tot de generatie van Indische Nederlanders die een grote rol speelt bij de ontwikkeling van de moderne jazz in Nederland. Hij is een allround contrabassist en basgitarist. Kaihatu speelt in zeer uiteenlopende groepen, van de Indorock-groep The Emeralds tot het Willem Breuker Orkest. Hij is een graag geziene sessiemuzikant en speelt onder meer bij de televisieshows van Paul de Leeuw. Als studiomuzikant speelt hij vele tv-tunes in, onder meer All You Need Is Love en Life & Cooking. Zijn spel is van grote invloed op jongere (jazz)bassisten. In mei 2014 overlijdt Kaihatu aan een hartstilstand op 74-jarige leeftijd.

Discografie Victor Kaihatu

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Victor Kaihatu

Audio/Video Victor Kaihatu

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer