Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VINCENT KOREMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Vincent Koreman in 2007

Periode

1972 - heden

Genre

drumcomputer, elektronica, experimenteel, gitaar, pop/rock, sampler, synthesizer, techno, toetsinstrumenten, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Dr. Rhythm, Drvg Cvltvre, RA-X, The Bushido Code, The! Die! Die! Die!, Vince The Prince, Vince Vice

Vincent Koreman

Na een carrière als gitarist in de punkrockband Travoltas en als zanger in The House Of Destructo houdt muzikant, producer, organisator, kunstenaar en labelbaas Vincent Koreman (Dongen, 1972) zich bezig met extreme, experimentele elektronische muziek. Zijn eerste platen onder de naam RA-X verschijnen in 1996 en bevatten kale, harde industriële ...
Volledige biografie...

Instrumenten

drumcomputer, elektronica, gitaar, sampler, synthesizer, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1997   Travoltas
1997   Unit Moebius
2000   Rude 66
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Vincent Koreman

Na een carrière als gitarist in de punkrockband Travoltas en als zanger in The House Of Destructo houdt muzikant, producer, organisator, kunstenaar en labelbaas Vincent Koreman (Dongen, 1972) zich bezig met extreme, experimentele elektronische muziek. Zijn eerste platen onder de naam RA-X verschijnen in 1996 en bevatten kale, harde industriële techno. Koreman richt het Tilburgse platenlabel en kunstenaarscollectief Vatican Analog op. Onder deze naam brengt hij in 2008 ook een EP uit samen met Fokke 'herr Müller' Müller. Koreman is ook actief onder de namen The Bushido Code, Dr. Rhythm en Vince The Prince. Hij maakt deel uit van de electroband This Is Total War (album in 2009) en verzorgt live muziek bij zwijgende films, zoals in 2007 bij de Duitse klassieker Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920. Onder de naam The! Die! Die! Die! maakt hij harde noise. Van zijn langzame, donkere discoproject Drvg Cvltvre verschijnt in 2012 het debuutalbum Everything Oblivion. Vincent Koreman is medeoprichter van het Tilburgse multidisciplinaire muziek- en kunstfestival ZXZW, dat in 2005 een eerste editie heeft en vanaf 2009 verder gaat onder de naam Incubate.

In bezetting van

Kriezus   gitaar
Speedboat F.C.   elektronica, toetsinstrumenten, zang
Stillborn (1)   gitaar
The House Of Destructo   gitaar, zang
The Spades   gitaar
The Wonder Years   gitaar, zang
This Is Total War   elektronica, producer
Travoltas   gitaar
Virgin Fang   elektronica, producer

Discografie Vincent Koreman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Vincent Koreman

Audio/Video Vincent Koreman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer