Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VOLKSMUZIEKGROEP HUTSPOT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1972 - 1978

Genre

folk, Nederlandstalig

Volksmuziekgroep Hutspot

Volksmuziekgroep Hutspot komt in 1972 voort uit Folkclub De Bolk, in de gelijknamige studentensociëteit te Delft, en het Delftse Folkfestival, dat zowel in De Bolk als in het Waagtheater plaatsvindt. Een van de bandleden is Peter Koene, een van de pioniers van de Nederlandse folkrevival in de jaren zestig en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Adee de Wijs   accordeon, blaasinstrumenten
Peter Koene   doedelzak, gitaar, zang
Ad Blaak   blaasinstrumenten, gitaar

Overige muzikanten

Pim Sauer   accordeon

Genoemd in de biografie van

1971   Peter Koene

Biografie Volksmuziekgroep Hutspot

Volksmuziekgroep Hutspot komt in 1972 voort uit Folkclub De Bolk, in de gelijknamige studentensociëteit te Delft, en het Delftse Folkfestival, dat zowel in De Bolk als in het Waagtheater plaatsvindt. Een van de bandleden is Peter Koene, een van de pioniers van de Nederlandse folkrevival in de jaren zestig en zeventig. Hutspot speelt traditioneel Nederlands repertoire. De groep is actief tot 1978 en bestaat naast Koene uit Ad Blaak, Adee de Wijs (Orkest Radostan) en Pim Sauer.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Volksmuziekgroep Hutspot

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer