Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WE-NUN HENK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Wè-nun Henk

Periode

1995 - heden

Genre

dialectpop, folk, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Wè-nun Henk

De Tilburgse band Wè-nun Henk bewerkt en moderniseert traditionele muziek uit Nederland en Vlaanderen met als bron oude liedboeken en veldopnames. De band deelt het podium met verwante groepen en artiesten als RK Veulpoepers BV, Dommelvolk en Gerard van Maasakkers en is te zien op Nederlandse en Belgische festivals waaronder ...
Volledige biografie...

Bezetting

Nicoline Soeter   altviool, viool
Luc Plompen   zang
Carel Van Oirschot   banjo, tambura, zang
Mark Van Dal   gitaar, zang
Hans Hoosemans   draailier, mandoloncello
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2007   Green Lizard

Biografie Wè-nun Henk

De Tilburgse band Wè-nun Henk bewerkt en moderniseert traditionele muziek uit Nederland en Vlaanderen met als bron oude liedboeken en veldopnames. De band deelt het podium met verwante groepen en artiesten als RK Veulpoepers BV, Dommelvolk en Gerard van Maasakkers en is te zien op Nederlandse en Belgische festivals waaronder ElastiekMuziek, het International Folk Festival Tilburg en Folkwoods. In 1998 verschijnt het debuutalbum Gìst. Het minialbum Rum (2002) is een ode aan de gelijknamige Vlaamse revivalgroep. Drummer Roeland Uijtdewilligen maakt naast Wè-nun Henk twaalf jaar deel uit van de rockgroep Green Lizard.

Discografie Wè-nun Henk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wè-nun Henk

Audio/Video Wè-nun Henk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer