Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WATER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Water

Periode

1974 - 1977

Genre

funk, rock, soul

Water

Water wordt in 1974 opgericht door zanger/toetsenist Ron Westerbeek (Sandy Coast) en manager Map Nihom. In de bezetting leden uit onder anderen Livin' Blues, Ekseption en Mayfair. Ook kaketoe Koko levert vocale bijdragen. De muziek wordt door platenmaatschappij Phonogram omschreven als een combinatie van rock, soul en funk. Het tweede ...
Volledige biografie...

Bezetting

Boris Farberov   basgitaar
Jan van Dijk (1)   fluit
John Lagrand   mondharmonica
Ron Westerbeek   toetsinstrumenten, zang
Martin van Hilst   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

André Bleeker   gitaar
Debbie Wokaty   zang
Pieter Voogt   drums

Genoemd in de biografie van

1974   Hans Vermeulen
1974   John Lagrand
1974   Sandy Coast
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Water

Water wordt in 1974 opgericht door zanger/toetsenist Ron Westerbeek (Sandy Coast) en manager Map Nihom. In de bezetting leden uit onder anderen Livin' Blues, Ekseption en Mayfair. Ook kaketoe Koko levert vocale bijdragen. De muziek wordt door platenmaatschappij Phonogram omschreven als een combinatie van rock, soul en funk. Het tweede album Damburst wordt door bovengenoemde basisbezetting in Londen opgenomen onder leiding van Chris White, de voormalige bassist van de Zombies en producer van onder meer Rod Argent en Colin Blunstone.

Discografie Water

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Water

Audio/Video Water

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer