Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WESSEL VAN DIEPEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

12-11-1966 - heden

Genre

dance, draaitafels, producer, producers

Online

Beeld en Geluidwiki

Pseudoniemen

Danski & Delmundo, DJ Delmundo, Duane Samplonius, Lick, Luvspunge, Maxx Mondino

Wessel van Diepen

Radio-dj die ook grote (internationale) successen scoort als producer van dance-acts als L.A. Style, Nakatomi en Vengaboys.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1995   Nakatomi
1997   Vengaboys
1999   DJ Jean

Biografie Wessel van Diepen

Radio-dj die ook grote (internationale) successen scoort als producer van dance-acts als L.A. Style, Nakatomi en Vengaboys.

In bezetting van

L.a. Style   producer
Nakatomi   producer
Vengaboys   producer

1966 - 1986

Wessel van Diepen wordt geboren op 12 november 1966 in Delft. Als hij vijftien is, krijgt hij zijn eerste dj-baantje bij het illegale radiostation Radio Stad Delft. Wanneer dit station door de politie uit de lucht wordt gehaald moet Wessel voor de Officier van Justitie verschijnen. Hij laat zich echter niet afschrikken en zet zijn carrière voort bij enkele radiopiraten uit Den Haag. Van Diepen is zeventien wanneer hij stopt met school (HAVO) en naar Amerika vertrekt, waar hij de ins en outs van het dj-vak leert bij diverse lokale radiostations.

1987 - 1991

Bij terugkeer in Nederland in 1987 gaat Wessel aan de slag als discjockey bij de VARA, waar hij de Verrukkelijke Vijftien presenteert. Een jaar later vertrekt hij naar Veronica waar hij de opvolger wordt van Simone Walrave bij Countdown. Daarnaast is hij met Countdown International ook te zien in Engeland, Duitsland, Turkije, Rusland en Azië. Nadat hij een jaar bij Veronica heeft gezeten vertrekt Van Diepen in 1989 naar RTL-Veronique om Countdown te presenteren. Na verloop van tijd keert Wessel echter weer terug naar Veronica. Samen met Denzil Slemming vormt hij L.A. Style, een vroege techno-act die in 1991 in een klap bekend wordt met de hit James Brown Is Dead. Het nummer bereikt de eerste plaats in de Top 40

L.a. Style

1992 - 2005

In 1992 stapt Wessel over naar het door Lex Harding opgerichte commerciële radiostation Radio 538. In 1994 zet Wessel zijn eerste schreden op het producerspad. Hij maakt platen met producer Peran van Dijk onder de namen Lick en Luvspunge en begint onder de naam Delmundo samen met producer Dennis van den Driesschien (Danski) de dance-act Nakatomi. Het duo scoort hits met de singles Free, Children Of The Night en Sing. In 1997 begint het duo een nieuw project: de Vengaboys. Met de Vengaboys scoren Van Diepen en Van Den Driesschen een paar vette hits in binnen en buitenland. Ook winnen ze verscheidene prijzen, waaronder een TMF Award en een MTV Award. In deze periode richten de twee hun eigen bedrijf op: Violent Music. Ook is het duo betrokken bij de successen van de dance-act Alice DJ. Vanaf 3 januari 2003 presenteert Wessel iedere vrijdagmiddag de Nederlandse Top 40. Ook presenteert hij op zaterdagavond het programma Dance Department. Naast zijn werk als radio-dj maakt Wessel veel commercials en spreekt hij met regelmaat de stemmen in voor de Nederlandse versies van de tekenfilms van Walt Disney.

Alice Deejay Nakatomi Peran Vengaboys

2006

Op 13 oktober presenteert Van Diepen zijn laatste Top 40. Tijdens de uitzending ontvangt hij de Marconi Award voor zijn hele oeuvre.

Discografie Wessel van Diepen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wessel van Diepen

Audio/Video Wessel van Diepen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer