Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILBERT HAZELZET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

20-11-1948 - heden

Genre

barok, klassiek, traverso

Wilbert Hazelzet

Sinds 1970 heeft Wilbert Hazelzet zich volledig aan de traverso gewijd. Hij bestudeert de oude speeltechnieken en de uitvoeringspraktijk van muziek uit de 18de eeuw aan de hand van fluit- en zangmethodes uit die tijd.
Volledige biografie...

Instrumenten

traverso

Genoemd in de biografie van

1970   Jacques Ogg
2000   Pieter-Jan Belder

Biografie Wilbert Hazelzet

Sinds 1970 heeft Wilbert Hazelzet zich volledig aan de traverso gewijd. Hij bestudeert de oude speeltechnieken en de uitvoeringspraktijk van muziek uit de 18de eeuw aan de hand van fluit- en zangmethodes uit die tijd.

1948 - 2013

Wilbert Hazelzet wordt op 20 november 1948 geboren in Den Haag. Na zijn studie werkt hij enige tijd in verschillende bibliotheken en volgt een opleiding tot verpleegkundige. Geïnspireerd door Kees Otten, Frans Vester en Frans Brüggen begint hij met traverso spelen. In 1978 wordt Wilbert Hazelzet lid van Musica Antiqua Köln o.l.v. Reinhard Goebel. Met dit ensemble treedt Hazelzet op in Japan, India, China, de Verenigde Staten en in Europa. Sinds 1985 is Hazelzet solofluitist bij het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. van Ton Koopman. Naast alle werken van Johann Sebastian Bach heeft Hazelzet ook werken van Georg Philipp Telemann, Wilhelm Friedemann Bach, Wolfgang Amadeus Mozart e.a. opgenomen. Samen met de klavecinist Jacques Ogg en de luitist Konrad Junghänel treedt Wilbert Hazelzet vaak op als trio. Ook maakt hij regelmatig deel uit van de ensembles Sonnerie (o.l.v. Monica Huggett), London Baroque en het Passamezzo Trio Bilbao. Samen met o.a. Tini Mathot en Reine-Marie Verhagen speelt Hazelzet in het Corelli Ensemble. Verdere medemusici van Hazelzet zijn o.a. de klavecinisten Laura Dearmas, Malcolm Proud en Hendrik Bouman, de cellist en gambist Jaap ter Linden en de violiste Maya Homburger. Hazelzet is docent traverso aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Amsterdam Baroque Orchestra Frans Brüggen Jaap ter Linden Jacques Ogg Reine-Marie Verhagen Tini Mathot Ton Koopman

Discografie Wilbert Hazelzet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wilbert Hazelzet

Audio/Video Wilbert Hazelzet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer