Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILL HOEBEE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

29-06-1947 - 10-06-2012

Genre

producer, producers

Will Hoebee

Programmamaker, a&r-manager en vanaf de jaren zeventig producer van tientallen artiesten onder wie Kikki & Pearly, Georges Zamfir, Vicky Leandros en Anita Kerr.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

1977   Saskia & Serge
1980   Bloem

Biografie Will Hoebee

Programmamaker, a&r-manager en vanaf de jaren zeventig producer van tientallen artiesten onder wie Kikki & Pearly, Georges Zamfir, Vicky Leandros en Anita Kerr.

1947 - 1980

Will Hoebee is geboren in Hilversum op 29 juni 1947. Nadat hij de middelbare school heeft afgerond krijgt hij een baantje in de postkamer van de AVRO waar hij met vele beroemdheden in aanraking komt. Na verloop van tijd gaat hij bij de NRU (de huidige NOS) werken in de fonotheek. In deze periode wordt hij benaderd door Herman Stok en Hans Kemna voor het samenstellen van radioprogramma's. Na zijn tijd bij de NRU vertrekt Hoebee in 1970 naar platenmaatschappij Ariola (tegenwoordig BMG) waar hij voor de nieuwe vestiging in Haarlem plugger wordt. In 1972 ruilt hij Ariola in voor Phonogram waar hij tot begin jaren tachtig als plugger blijft werken. Bij Phonogram komt Hoebee in contact met Peter Koelewijn die hem aanzet om te gaan produceren. Samen met Koelewijn produceert hij zijn eerste plaat die meteen een hit wordt: Patrick Mon Cheri van Kikki & Pearly. Zijn grootste successen als producer heeft hij echter met Georges Zamfir met wie hij meer dan tien miljoen platen verkoopt. Ook werkt Hoebee samen met Starsky And Hutch acteur David Soul, Vicky Leandros en Anita Kerr (samen met Pieter van Vollenhoven).

Peter Koelewijn

1981 - 2004

Na 1982 vertrekt Hoebee naar CNR waar hij A&R-manager wordt en vervolgens naar Koch. Anno 2004 produceert Hoebee niet veel meer. Wel heeft hij een internetsite www.muziekmaken.nl en werkt hij in samenwerking met VSM TV aan het programma Tijd Voor Talent, waarbij de winnaar een plaat en een video mag opnemen. Het programma wordt mede gepresenteerd door Hoebee's vrouw en voormalig Luv' zangeres José.

Luv'

2012

Will Hoebee overlijdt op 10 juni op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Discografie Will Hoebee

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Will Hoebee

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer