Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILLEM ENNES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

23-10-1947 - 06-09-2012

Genre

producer, producers, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Willem Ennes

Willem Ennes is toetsenist van Solution. Later werkzaam als producer en sessiemuzikant voor onder anderen Jan Akkerman, Time Bandits, Margriet Eshuijs en Thé Lau.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1983   Solution
1996   The Scene
1999   Adèle Bloemendaal

Biografie Willem Ennes

Willem Ennes is toetsenist van Solution. Later werkzaam als producer en sessiemuzikant voor onder anderen Jan Akkerman, Time Bandits, Margriet Eshuijs en Thé Lau.

In bezetting van

Margriet Eshuijs   toetsinstrumenten
Solution   toetsinstrumenten
The Keys   toetsinstrumenten
The Roôn Rockers   toetsinstrumenten

1970 - 1983

De uit Groningen afkomstige Willem Ennes begint zijn muzikale carrière halverwege de jaren zestig in de band Roden/Roôn Rockers uit Roden, Drenthe. Tussen 1970 en 1983 speelt hij toetsen in Solution. Als Solution in 1983 uiteenvalt, blijven Willem Ennes en Solution-saxofonist Tom Barlage samenwerken, zij het met name achter de schermen. Ze produceren platen (onder meer de Time Bandits) en treden regelmatig op als gastmuzikant en begeleider van andere acts (Margriet Eshuijs). Ook houden zij zich bezig met het maken van jingles en commercials.

Margriet Eshuijs Solution The Roôn Rockers Time Bandits Tom Barlage

1984 - 1998

In 1984 maakt Ennes samen met Evert Woud en Harry Hardholt (ex-Solution) deel uit van de Margriet Eshuijs Band. In 1989 is Ennes muzikaal leider van de theatershow Bosje Bloemen van Karin Bloemen, waarvoor hij ook diverse nummers schrijft. De jaren daarna is hij regelmatig te zien in de Nederlandse schouwburgen. In 1992 wederom met Bloemen, in het seizoen 1996/1997 een serie theateroptredens met Thé Lau en in 1997/1998 tourt hij met Adèle Bloemendaal door het land met het programma Adèle's Comeback Nr.1.

Adèle Bloemendaal Karin Bloemen Thé Lau

1999 - 2005

In 1999 en 2000 werkt Willem Ennes als muzikaal leider wederom samen met Adèle Bloemendaal. Dit keer gaat het om het programma Portret, dat liedjes bevat als De Vleselijke Woning, De Bokken En De Schapen, Jaloezie en het Vingerlied. In 2004 schrijft hij de arrangementen voor een nieuwe versie van de musical De Jantjes die in het seizoen 2004/2005 met onder meer Birgit Schuurmans, Bob Fosko en Carry Tefsen door het land trekt. Ennes trouwt in 2000 met presentatrice Astrid Joosten.

2012

Na een kort ziekbed overlijdt Willem Ennes op 6 september op 64-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker.

Discografie Willem Ennes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Willem Ennes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer