Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILMA PAALMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Wilma Paalman

Periode

1992 - heden

Genre

accordeon, cello, componist, folk, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Wilma Paalman & Laduraya

Wilma Paalman

Zangeres Wilma Paalman treedt vanaf 1992 op als soloartiest. Ze begeleidt zichzelf op cello of accordeon. Ze is onder meer te zien op het Macau Fringe festival in China, tijdens de allereerste editie van Crossing Border en in het programma Reiziger In Muziek (1998). Met muzikanten uit Les Charmeurs formeert ...
Volledige biografie...

Instrumenten

accordeon, cello, componist, zang

Genoemd in de biografie van

1991   Joris Linssen & Caramba
2002   De Kift
2005   Snake Charming
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Wilma Paalman

Zangeres Wilma Paalman treedt vanaf 1992 op als soloartiest. Ze begeleidt zichzelf op cello of accordeon. Ze is onder meer te zien op het Macau Fringe festival in China, tijdens de allereerste editie van Crossing Border en in het programma Reiziger In Muziek (1998). Met muzikanten uit Les Charmeurs formeert ze in 1996 de groep Skizzenbuch. In 1999 speelt ze samen met Patrick Votrian (tuba/trombone) en Marcel van der Schot (accordeon) in de groep LADURAYA. Ze is ook te horen op de cd Koper (2001) van De Kift. Samen met onder meer Marcel Cuypers en Peter Wassenaar van Snake Charming maakt Wilma Paalman in 2005 onder de naam Paalman Cuypers Ensemble het album Ik Vertel Van Mijn Liefste, Hoe Mooi Ze Is met onder meer een bewerking van de Mauthausen-cyclus van dichter Iakovos Kambanellis en componist Mikis Theodorakis.

In bezetting van

Les Charmeurs   zang
Skizzenbuch   cello, zang

Discografie Wilma Paalman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wilma Paalman

Audio/Video Wilma Paalman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer