Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WIM VAN DER BEEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

gitaar, percussie, zang

Wim Van Der Beek

Gitarist, zanger en zeer veelzijdige percussionist in diverse stijlen maar voorál latin. In 1940 speelt hij bij Juan Tejada (Koos Tigges), daarna bij Klaas van Beeck; in 1945 bij de 'Red,White and Blue Stars', later de Skymasters van Pi Scheffer, vooral als vocalist. Eind 1946 gaat hij naar België en speelt daar ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, percussie, zang

Genoemd in de biografie van

1956   Maria Zamora

Biografie Wim Van Der Beek

Gitarist, zanger en zeer veelzijdige percussionist in diverse stijlen maar voorál latin. In 1940 speelt hij bij Juan Tejada (Koos Tigges), daarna bij Klaas van Beeck; in 1945 bij de 'Red,White and Blue Stars', later de Skymasters van Pi Scheffer, vooral als vocalist. Eind 1946 gaat hij naar België en speelt daar in diverse Latijns Amerikaanse ensembles en met zijn eigen Los Guyanos. Vanaf 1956 werkt Van der Beek bij de AVRO met Maria Zamora en in vaste dienst bij Laguestra, Thom Kelling, Frans Elsen, Tony Nolte en Rogier van Otterloo. Hij maakt grammofoonopnames met Rita Reys (1963­1967 Philips), Chris Hinze (1970­1973 CBS), Wim Overgaauw (1970­1971 CBS), Joop Scholten (1972 BASF), Carl Schulze (1972 BASF), Tony Nolte (1972 VARA), Millers (1975 DSC). Hij overlijdt op 5 oktober 1993 in Den Haag op 76-jarige leeftijd.

In bezetting van

Skymasters   zang

Discografie Wim Van Der Beek

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wim Van Der Beek

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer