Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WINDKRACHT ACHT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1979 - 2007

Genre

folk, Nederlandstalig

Windkracht Acht

Windkracht Acht is een trio dat langs scholen trekt met zeemansverhalen en zeemansmuziek. Als het repertoire breder wordt, neemt ook het werkgebied toe, met optredens op zeilschepen, salonboten en in partycentra. Bandleden Bert Aalbers (1943-2007) en Jos Koning zijn afkomstig uit de Amsterdamse folkformatie Crackerhash en vormen ook het duo ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peer van der Burgh   accordeon, zang
Jos Koning   viool, zang
Bert Aalbers   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1979   Crackerhash
1996   Crooks

Biografie Windkracht Acht

Windkracht Acht is een trio dat langs scholen trekt met zeemansverhalen en zeemansmuziek. Als het repertoire breder wordt, neemt ook het werkgebied toe, met optredens op zeilschepen, salonboten en in partycentra. Bandleden Bert Aalbers (1943-2007) en Jos Koning zijn afkomstig uit de Amsterdamse folkformatie Crackerhash en vormen ook het duo Brandaris. Na Windkracht Acht treedt Peer van der Burgh (ex-Ramshackle Stringband) voornamelijk solo op. Hij speelt in Kees Ouwejan & Makkers en is regelmatig gastmuzikant bij The Crooks (oude Amerikaanse muziek) en Bradley Bunch (Iers traditioneel repertoire).

Discografie Windkracht Acht

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Windkracht Acht

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer