Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WINDMILL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1972 - 1976

Genre

country rock

Windmill

Windmill is de voortzetting van de groep Opus uit Limburg. Het kwartet maakt naam als een van de betere dansorkesten en als begeleidingsband op platen van onder meer Armand. Met eigen repertoire krijgt Windmill de gelegenheid om in de Wisseloord-studio een elpee op te nemen. De bandnaam wordt veranderd in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Erwin Musper   toetsinstrumenten, zang
Bert Bessems   gitaar, zang
Jo Robeers   drums
Pierre Beckers   basgitaar

Overige muzikanten

Ab van Goor   drums

Genoemd in de biografie van

1971   Armand
1971   Erwin Musper
1977   Partner

Biografie Windmill

Windmill is de voortzetting van de groep Opus uit Limburg. Het kwartet maakt naam als een van de betere dansorkesten en als begeleidingsband op platen van onder meer Armand. Met eigen repertoire krijgt Windmill de gelegenheid om in de Wisseloord-studio een elpee op te nemen. De bandnaam wordt veranderd in Partner. Zanger/toetsenist Erwin Musper krijgt later een grote carrière als producer.

Discografie Windmill

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Windmill

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer