Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WONDER (2)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

folk, indie

Online

Officiële website
Facebook

Wonder (2)

Wonder is de band rondom singer-songwriter Marije de Vries en producer/gitarist Patrick Schaafstal (Passengers) uit Leeuwarden. Hun donkere sprookjesachtige folkpop is geïnspireerd door bands als Fleetwood Mac, Feist, Beach House en Radiohead. Wat begint als een eenmalig project groeit uit tot een zes muzikanten tellende band. Najaar 2012 verschijnt de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marije de Vries   componist, gitaar, tekstschrijver, zang
Patrick Schaafstal   componist, gitaar, producer

Overige muzikanten

Pandu Windartono   drums
Michiel de Koning   toetsinstrumenten
Masha Schenkel   achtergrondzang, gitaar
Bart Hooghiemstra   basgitaar

Biografie Wonder (2)

Wonder is de band rondom singer-songwriter Marije de Vries en producer/gitarist Patrick Schaafstal (Passengers) uit Leeuwarden. Hun donkere sprookjesachtige folkpop is geïnspireerd door bands als Fleetwood Mac, Feist, Beach House en Radiohead. Wat begint als een eenmalig project groeit uit tot een zes muzikanten tellende band. Najaar 2012 verschijnt de eerste EP met daarop vijf ingetogen, semi-akoestische nummers. Wonders muziek wordt gedraaid door lokale radioprogramma's als het Amsterdamse Radio Mortale en landelijk door Jan Douwe Kroeske. Wonder staat in 2013 op de grote festivals Oerol (Terschelling), Into The Great Wide Open (Vlieland) en Welcome To The Village (Leeuwarden). De band wordt geselecteerd voor de Popronde 2013 en voor Noorderslag 2014.

Discografie Wonder (2)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wonder (2)

Audio/Video Wonder (2)

Video Wonder (2)

WONDER - The Summer Sun, ...
WONDER - The Summer Sun,  Live yn Noardewyn Omrop Fryslân
WONDER - Great Expectatio...
WONDER - Great Expectations (Pelican Sessions)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
WONDER - The Summer Sun,  Live yn Noardewyn Omrop Fryslân

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer