Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WOUT PENNINGS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: officiële website

Periode

04-01-1950 - 21-03-2014

Genre

bouzouki, gitaar, pop, wereldmuziek, zang

Online

Officiële website

Wout Pennings

Voordat hij met Frank Boeijen midden jaren zeventig het duo Boeijen & Pennings vormt, speelt zanger en (pedalsteel)gitarist Wout Pennings (Nijmegen, 4 januari 1950) in de jaren zestig countryrock. Als het duo uit elkaar gaat begeleidt Pennings enige tijd ondermeer Kaz Lux en Lenny Kuhr. Vanaf 1981 maakt hij deel ...
Volledige biografie...

Instrumenten

bouzouki, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1979   Frank Boeijen

Biografie Wout Pennings

Voordat hij met Frank Boeijen midden jaren zeventig het duo Boeijen & Pennings vormt, speelt zanger en (pedalsteel)gitarist Wout Pennings (Nijmegen, 4 januari 1950) in de jaren zestig countryrock. Als het duo uit elkaar gaat begeleidt Pennings enige tijd ondermeer Kaz Lux en Lenny Kuhr. Vanaf 1981 maakt hij deel uit van de Ierse groep Auto Da Fé. Terug in Nederland speelt hij in de Boem Boem Bluesband. Geïnspireerd door de Griekse muziek van Yorgoz Dalaras maakt hij muziek op de traditionele instrumenten bouzouki, outi en baglama. Samen met Rob Dickson maakt hij midden jaren negentig bewerkingen van bestaande klassieke popsongs. Een jaar na hun album Dickson & Pennings (1995) neemt Pennings zijn eerste soloalbum op met producer Henk Wanders (ex-Frank Boeijen Groep). Na de band Kali Tichi speelt hij vanaf 1994 in Quatro Ventos, de band rondom de Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha. In 2008 ontvangt Pennings de Zilveren Waalbrug speld voor inzet voor de Nijmeegse muziekscene. In 2012 neemt Pennings afscheid van Quatro Ventos en wordt tourmanager van de Griekse muzikant Makis Sevilogou. Op 21 maart 2014 overlijdt de muzikant op 64-jarige leeftijd.

In bezetting van

Boeijen & Pennings   zang
Kali Tichi   gitaar
Quatro Ventos   gitaar
Red Rooster Club   gitaar, zang

Discografie Wout Pennings

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wout Pennings

Audio/Video Wout Pennings

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer