Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WOUTER HUTSCHENRUYTER SR.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hedendaags

Biografie Wouter Hutschenruyter sr.

Wouter Hutschenruyter Sr. werd geboren op 25 december 1796 te Rotterdam en overleed aldaar op 8 november 1878. Opleiding Op 7-jarige leeftijd kreeg hij vioolles van A. Dahmen. Daarnaast speelde hij waldhoorn en trompet en kreeg hij enkele lessen theorie en compositie van Johann Hummel en Andreas Romberg. Activiteiten In 1809 werd Hutschenruyter eerste ...
Volledige biografie...

Biografie Wouter Hutschenruyter sr.

Wouter Hutschenruyter Sr. werd geboren op 25 december 1796 te Rotterdam en overleed aldaar op 8 november 1878.


Opleiding

Op 7-jarige leeftijd kreeg hij vioolles van A. Dahmen. Daarnaast speelde hij waldhoorn en trompet en kreeg hij enkele lessen theorie en compositie van Johann Hummel en Andreas Romberg.


Activiteiten

In 1809 werd Hutschenruyter eerste trompettist in de kapel van de stedelijke Schutterij te Rotterdam en in 1821 werd hij bevorderd tot eerste kapelmeester. Daarnaast was hij organist en zangleraar aan de muziekschool van de Maatschappij ter bevordering van de Toonkunst tot 1865. Van 1829 tot 1865 was hij directeur van het genootschap Eruditio Musica en vanaf 1831 was hij stedelijk muziekdirecteur van Schiedam.


Composities

Als componist was Hutschenruyter vrijwel autodidact. In totaal heeft hij zo'n 150 werken op zijn naam staan, maar helaas is er nogal wat verloren gegaan. Hij componeerde werken voor orkest, kamermuziek, liederen, missen, militaire muziek en de opera Le Roi de Bohème.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wouter Hutschenruyter sr.

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer