Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WUDSTIK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

09-09-1981 - heden

Genre

funk, hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, R&B, rap

Online

SoundCloud
Officiële website

Pseudoniemen

Machina Music

Wudstik

Wudstik is een veelzijdige muzikant uit Amersfoort. In 2006 ontvangt hij een Essent Award voor zijn eerste soloalbum Mijn Wereld. Hij werkt met artiesten van diverse pluimage, van rapper Jiggy Djé tot progrock-artiest Ayreon.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2013   Trijntje Oosterhuis

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

15-1-22, TivoliVredenburg, Utrecht

Biografie Wudstik

Wudstik is een veelzijdige muzikant uit Amersfoort. In 2006 ontvangt hij een Essent Award voor zijn eerste soloalbum Mijn Wereld. Hij werkt met artiesten van diverse pluimage, van rapper Jiggy Djé tot progrock-artiest Ayreon.

In bezetting van

D.A.C.   rap
For All We Know   vocalen

1981 - 2005

Wudstik (echte naam Jermain van der Bogt) groeit op in een Nederlands/Moluks gezin. Hij ontwikkelt een brede muzieksmaak. Zijn vader en broer luisteren naar rockmuziek en met zijn vrienden luistert hij naar rappers Tupac en Notorious B.I.G.. Opgroeiend in Amersfoort begint Wudstik zijn muzikale carrière bij rapformatie D.A.C. met o.a. Jiggy Djé & Diggy Dex. In 2002 winnen zij de in de regionale competitie Het Geheim van Utrecht zowel de publieksprijs als de juryprijs in de categorie Hiphop/R&B. De groep maakt twee albums, de laatste in 2005. De groep gaat officieel nooit uit elkaar. Wel gaan de leden hun eigen weg, zo ook Wudstik.

D.A.C. Diggy Dex Jiggy Djé

2006

Wudstik In 2006 verschijnt het soloalbum Mijn Wereld, waar Wudstik niet alleen alle teksten voor schrijft maar ook een deel van de productie op zich neemt. Bij zijn Nederlandstalige teksten zijn invloeden uit de hiphop, R&B en rock te horen. Het album wordt goed ontvangen en beloond met een Essent Award. Wudstik speelt op o.a. Lowlands en Crossing Border, diverse voorprogramma's en een eigen clubtour volgt.

2008 - 2011

Uit de spotlights ontwikkelt Wudstik zich tot veelzijdige gastmuzikant bij diverse muzikale acts. Als rapper, producer en liedjesschrijver werkt hij onder ander mee op tracks van rappers Hef en oude bekende Jiggy Djé. Ook is hij vocalist bij progrock-artiest Ayreon en metal-act For All We Know. Eind 2011 brengt Wudstik in eigen beheer zijn tweede soloalbum uit: VIND. Op het album zijn voornamelijk Nederlandstalige ballads te horen.

Ayreon For All We Know Hef

2012

Voor theaterproductie Nina Simone (a)Live reist Wudstik naar Suriname waar hij invulling geeft aan zijn eerste hoofdrol in een muziektheaterstuk. Naast o.a. Hans Dagelet en Sabrina Starke zingt, acteert en danst Wudstik als één van de 8 Nina Simones.

Sabrina Starke

2013

In augustus 2013 doet Wudstik auditie bij het talentenprogramma The Voice Of Holland. Met zijn uitvoering van Omarm (Bløf) weet hij alle prominente juryleden voor zich te winnen. Hij kiest voor Trijntje Oosterhuis als coach en behaalt de halve finale.

Trijntje Oosterhuis

Discografie Wudstik

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wudstik

Audio/Video Wudstik

Video Wudstik

Wudstik - Omarm (The Blin...
Wudstik - Omarm (The Blind Auditions | The voice of Holland)
Wudstik - De Flow
Wudstik - De Flow
Wudstik - Doemalauw
Wudstik - Doemalauw
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Wudstik - Omarm (The Blind Auditions | The voice of Holland)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer