Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

XANGO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - 2003

Genre

bossanova, samba

Xangô

Xangô uit Den Haag speelt Braziliaanse muziek en heeft voornamelijk standards op het repertoire, waaronder The Girl From Ipanema en Take 5. Na hun eerste en enige, titelloze album uit 1996 treedt de band op in wisselende bezetting. Drummer en percussionist Thomas Gerretsen gaat verder met Pater Moeskroen. Zanger en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Thomas Gerretsen   achtergrondzang, drums, percussie
Quintus Kessler   gitaar, zang
Nelson Latif   gitaar, percussie, viool

Overige muzikanten

Vincent Mens   toetsinstrumenten, zang
Mohamed Benchakhchakh   percussie
Jan de Boer (1)   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1996   Pater Moeskroen

Biografie Xangô

Xangô uit Den Haag speelt Braziliaanse muziek en heeft voornamelijk standards op het repertoire, waaronder The Girl From Ipanema en Take 5. Na hun eerste en enige, titelloze album uit 1996 treedt de band op in wisselende bezetting. Drummer en percussionist Thomas Gerretsen gaat verder met Pater Moeskroen. Zanger en gitarist Quintus Kessler gaat in Brazilië wonen.

Discografie Xangô

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Xangô

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer