Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

XENOMORPH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Xenomorph

Periode

1994 - heden

Genre

deathmetal

Xenomorph

Extreme deathmetalformatie uit Leiden en omgeving.
Volledige biografie...

Bezetting

Jra   basgitaar
Vincent Scheerman   gitaar
Marc Bomber V.   drums
De Tombe   zang
Kreft   gitaar

Overige muzikanten

Coert Zwart   gitaar
Ciro Palma   drums
Dennis Van Driel   basgitaar

Biografie Xenomorph

Extreme deathmetalformatie uit Leiden en omgeving.

1994

Xenomorph ontstaat als gitarist Coert Zwart (ex-Compos Mentis) zich aan het begin van het jaar voegt bij een groep fanatieke metalliefhebbers die in Leiden in verschillende bezettingen en onder verschillende namen old school deathmetal spelen. Nog in hetzelfde jaar komt de demo Carnificated Dreams uit.

1995

Kreft (ex-Ejaculate) wordt tweede gitarist. Niet lang na zijn komst verschijnt een tweede demo. Mede door het succes van stadgenoot Creepmime mag Xenomorph rekenen op veel belangstelling.

Creepmime Ejaculate

1996

Als bassist Dennis van Driel en drummer Ciro Palma Xenomorph verlaten, valt de band valt uit elkaar. Ciro Palma maakt enige tijd deel uit van Within Temptation.

Within Temptation

1997

Naar aanleiding van de in het undergroundcircuit circulerende demo's krijgen de overgebleven bandleden van Xenomorph een platencontract bij Teutonic Existence Records. De demo-opnamen worden verzameld op de cd Acardiacus die in een gelimiteerde oplage van duizend stuks wordt uitgebracht.

1998

In een nieuwe bezetting en met een nieuw geluid werkt Xenomorph aan nieuw materiaal. De demo Promo '98 wordt uitsluitend verspreidt onder diverse platenmaatschappijen.

1999

Xenomorph tekent voor drie albums bij System Shock. Het Duitse label is in het deathmetal genre onder andere bekend van bands als Vader (Polen), Malevolent Creation (USA), Master (USA), Krabathor (Tsjechië) Hate-Plow (USA) en Crowbar (USA).

2000

De band werkt aan het debuutalbum. De deathmetal wordt aangevuld met invloeden uit andere extreme metalgenres als thrash metal en black metal.

2001

Het album Baneful Stealth Desire verschijnt wereldwijd en krijgt goede kritieken. Xenomorph is regelmatig te zien in het clubcircuit en op festivals in binnen- en buitenland.

2002

Xenomorph gaat uitgebreid op tournee door Europa samen met onder andere Master (USA), Krabathor (Tsjechië) en Trauma (Polen). Als de tournees voorbij zijn verlaat gitarist Coert Zwart de band.

2003

Vincent Scheerman uit deathmetalband Dissect uit Alphen a/d Rijn wordt de nieuwe gitarist. Xenomorph werkt aan de opvolger van de debuutplaat.

2004

De deathmetal op Necrophilia Mon Amour is harder, intenser, grimmiger en extremer dan het eerdere materiaal. Het album verschijnt in de zomer bij System Shock.

Discografie Xenomorph

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Xenomorph

Audio/Video Xenomorph

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer