Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

YELLOW CLAW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2010 - heden

Genre

dance, dubstep, gabber, hiphop

Online

Facebook
Officiële website

Yellow Claw

Yellow Claw is een internationaal vermaarde danceformatie bestaande uit DJ Jim Aasgier en DJ Nizzle. Ze maken een eclectische mix van hiphop, house, dancehall en dubstep. Tot en met juni 2016 maakt MC Bizzey deel uit van Yellow Claw.
Volledige biografie...

Bezetting

Nizzle   draaitafels, producer
Jim Taihuttu   draaitafels, producer

Overige muzikanten

Bizzey   rap, zang

Genoemd in de biografie van

2011   Sjaak
2012   Mr. Polska
2013   Frans Bauer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Yellow Claw

Yellow Claw is een internationaal vermaarde danceformatie bestaande uit DJ Jim Aasgier en DJ Nizzle. Ze maken een eclectische mix van hiphop, house, dancehall en dubstep. Tot en met juni 2016 maakt MC Bizzey deel uit van Yellow Claw.

2010 - 2011

DJ's Jim Aasgier (Jim Taihuttu van bureau Habbekrats) en Nizzle (Nils Rondhuis) worden vaak samen geboekt als duo en besluiten een MC te zoeken om een volwaardige act te worden. MC Bizzey (Leendert Roelandschap) voegt zich bij het duo en ze beginnen een avond in de Amsterdamse club Jimmy Woo. Ze noemen zich Yellow Claw naar een personage uit Amerikaanse comics waar ook de Jimmy Woo zijn naam vandaan heeft. In het begin draaien ze vooral hiphop, maar al snel gooien ze opkomende dancestijlen moombahton, dubstep en trap in de mix. Hun opzwepende en in hoog tempo afwisselende dj-set slaat aan en ze gaan ook optreden buiten Amsterdam.

2012

In 2012 gaat het hard met de populariteit van Yellow Claw. Samen met rappers Mr. Polska en Sjaak scoren zij hun eerste top-10 hit met het nummer Krokobil. Yellow Claw staat onder meer op het Bevrijdingsfestival in Utrecht en Mysteryland. In september staan zij samen met DJ Afrojack op de Dirty Dutch-avond in de Ziggo Dome tijdens het Amsterdam Dance Event. De sound van Yellow Claw slaat ook in het buitenland aan. Ze mogen optreden in Miami en Berlijn en de Amerikaanse DJ/producer Diplo toont interesse. Niet iedereen kan de snelle en harde stijl van Yellow Claw waarderen. Jim ‘Aasgier’ Taihuttu zegt daarover tegen de krant Metro 'Als oude mensen onze muziek begrijpen, klopt er iets niet. Het is een lawine van geluid. Zie ons als een motor. Alleen rijden we meteen 150 kilometer per uur en gaan we door naar 200 kilometer - op een weg waar je 120 mag.'

Afrojack Mr. Polska Sjaak

2013

In het voorjaar komt de EP Amsterdam Trap Music uit op Mad Decent, het label van Amerikaanse DJ/producer Diplo. Samen met The Opposites maken zij de track Thunder. Het nummer verwijst naar de gabberhouse-avond Thunderdome. Yellow Claw staat op veel grote festivals en dance-events en zet steevast de zaal op zijn kop. Op Mysteryland verrassen zij het publiek door niet The Opposites maar volkszanger Frans Bauer de track Thunder te laten zingen. In september en oktober doet het trio een tour door Amerika. Eind 2013 scoort Yellow Claw samen met zangeres Rochelle een hit met het nummer Shotgun.

Frans Bauer Rochelle The Opposites

2014

Op Koningsdag geeft Yellow Claw met succes door het hele land DJ-sets. In mei krijgen ze een FunX-Award in de categorie beste DJ. Onder de naam Barong Family start de groep een eigen platenlabel. De single Till It Hurts met zangeres Ayden (Sanne Veerbeek) wordt een hit.

2015

Het trio staat op internationale festivals als Future Music Festival, Coachella en Miami's Ultra Music Festival. Het album Blood For Mercy behaalt de eerste plaats in de Amerikaanse Top Dance & Electronic Albums-lijst. Op het album staan samenwerkingen met grote internationale namen als Tiësto, Becky G Tyga en Ty Dollar $ign. Ook de Nederlandse zangeres Naaz is op twee tracks te horen.

2016

Bizzey verlaat de formatie in juni om meer tijd te hebben voor zijn vrouw en zoontje.

Bizzey

Discografie Yellow Claw

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Yellow Claw

Audio/Video Yellow Claw

Video Yellow Claw

Yellow Claw - Shotgun ft....
Yellow Claw - Shotgun ft. Rochelle (Official Music Video)
Yellow Claw Mixtape #6 Tr...
Yellow Claw Mixtape #6 Trailer
Yellow Claw - Nooit Meer ...
Yellow Claw - Nooit Meer Slapen Ft. Ronnie Flex, MocroManiac & Jebroer
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Yellow Claw - Nooit Meer Slapen Ft. Ronnie Flex, MocroManiac & Jebroer

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer