Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

YORGOS VALIRIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - heden

Genre

flamenco, gitaar, wereldmuziek

Yorgos Valiris

Flamencogitarist uit Griekenland.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Biografie Yorgos Valiris

Flamencogitarist uit Griekenland.

1958 - 1991

Yorgos Valiris wordt in 1958 geboren in Athene, Griekenland. Zijn vader is gitarist. Valiris studeert vanaf zijn vijftiende eerst jarenlang klassiek gitaar en speelt Griekse muziek, maar als een vriend hem flamenco-muziek laat horen, besluit hij in 1982 voor een maand naar Spanje te vertrekken. Daar blijft hij echter drie jaar. In Sevilla studeert hij bij onder anderen Juan del Gastor, Carlos Heredia en Rafael Riqueni, en bij de wereldberoemde flamencogitarist Pedra Bacán. Hij leert dat flamenco niet alleen een kunst, maar ook een manier van leven is.

1992 - 2009

Na enige omzwervingen vestigt Valiris zich in 1992 in Amsterdam, en het duurt niet lang of hij is onder de liefhebbers en kenners een veelgevraagd gitarist en begeleider van zang en dans. Nadat hij Europese podia heeft verkend met verschillend samengestelde groepen, geeft hij steeds vaker ook soloconcerten waarin hij zijn eigen stukken speelt. De afgelopen vijf jaar geeft hij workshops flamencogitaar, vooral gericht op het begeleiden van zangers en dansers. Met zangeres Curra Suárez, percussionist Udo Demandt, en palmas y jaleo (handgeklap en aanmoedigingskreten) door Erminia Fernández Córdoba en Arturo Ramón speelt hij op de cd Algo Sencillo, die in het voorjaar van 2008 verschijnt. Na cd-presentaties in De Regentes, Den Haag, en de Westergasfabriek, Amsterdam, treedt Vakiris regelmatig op in Nederland met Curro Suárez.

Curra Súarez

Discografie Yorgos Valiris

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Yorgos Valiris

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer