Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

YSIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ysis

Periode

2002 - 2007

Genre

akoestisch, folk, pop

Ysis

Ysis is een akoestisch spelend meidentrio dat bestaat uit Sanne Hans (gitaar, zang), Inge van Calkar (gitaar, zang) en Ilse Gerritsen (cello). Hun muziek wordt in recensies vergeleken met Heather Nova, Cranberries en K's Choice. Ze winnen Hardslag 2002 en worden tweede op het Zwols studentenbandfestival 2004. Door het winnen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sanne Hans   gitaar, zang
Inge van Calkar   gitaar, zang
Ilse Gerritsen   cello

Genoemd in de biografie van

1984   Miss Montreal

Biografie Ysis

Ysis is een akoestisch spelend meidentrio dat bestaat uit Sanne Hans (gitaar, zang), Inge van Calkar (gitaar, zang) en Ilse Gerritsen (cello). Hun muziek wordt in recensies vergeleken met Heather Nova, Cranberries en K's Choice. Ze winnen Hardslag 2002 en worden tweede op het Zwols studentenbandfestival 2004. Door het winnen van de editie 2002/2003 van de scholierenwedstrijd Stimorol Stagemasters mogen ze in februari 2004 een cd opnemen in de New Road Studios. De cd bevat vier nummers waaronder Rose en Ricardo. Pink Records brengt een jaar later de single Rose/Wasted uit. Ysis speelt onder meer in het voorprogramma van Racoon en Intwine en op de festivals Huntenpop, Peacedog, Oerol en het Bevrijdingsfestival. Verder succes blijft echter uit en Sanne Hans gaat solo verder onder de naam Miss Montreal. Nieuwe versies van de liedjes Rose en Ricardo zijn terug te vinden op haar debuutalbum uit 2009. Inge van Calkar richt in 2008 de band ZaZa op.

Discografie Ysis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ysis

Audio/Video Ysis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer