Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZAZI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2009 - heden

Genre

chanson, folk, pop

Online

Facebook
Officiële website

Pseudoniemen

La Gaîté

Zazí

Zazí is een damestrio bestaande uit Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting. Ze maken Engelstalige popfolk maar zingen ook in andere talen.
Volledige biografie...

Bezetting

Margriet Planting   cello, componist, mandoline, tekstschrijver, zang
Sabien Bosselaar   accordeon, piano, zang
Dafne Holtland   componist, piano, tekstschrijver, ukelele, zang

Genoemd in de biografie van

2013   Arling & Cameron
2013   Fay Lovsky
2013   Kopna Kopna

Biografie Zazí

Zazí is een damestrio bestaande uit Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting. Ze maken Engelstalige popfolk maar zingen ook in andere talen.

2003 - 2009

De basis voor het trio wordt gelegd in de Franse hoofdstad Parijs waar Sabien Bosselaar en Dafne Holtland tijdens een schoolreis toevallig model Margriet Planting ontmoeten. Enkele jaren later komen ze elkaar opnieuw tegen, ditmaal bij een tangoproject. Daar besluiten ze als trio muziek te maken onder de naam La Gaîté (de vrolijkheid). Bosselaar speelt accordeon en piano, Holtland piano en ukelele en Planting cello en mandoline. Het trio vertolkt eigen nummers en bewerkingen van bestaande nummers. Op 17 mei 2009 wint La Gaîté in Schouwburg Amstelveen de 26ste editie van het Concours de la Chanson met in de jury onder anderen Liesbeth List en de Franse zanger Yves Duteil.

Liesbeth List

2010 - 2013

Na de naamswijziging en het uitbrengen van een zes nummers tellende EP in november 2012, werkt Zazí met producers Rik Elstgeest en Gerry Arling (Arling & Cameron) aan het debuutalbum. De twee producers schrijven ook mee aan enkele liedjes, zoals de zomersingle Turn Me On (2013). Drie nummers zijn geproduceerd door de Berlijnse producer en bassist Moe Jaksch. Onder meer Fay Lovsky en de componisten van Cirque du Soleil leveren songbijdragen. Het liedje Ride Ranke is een Noorse versie van Cats In The Cradle van de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin. Twee nummers zijn gemixt door David Schreurs en Jan van Wieringen, het team achter het succes van zangeres Caro Emerald. Het album Siren Song (2013) komt uit bij Redline Music, een sublabel van CNR.

Arling & Cameron Caro Emerald Fay Lovsky

2014

Zazí en cabaretier Hans Dorrestijn leren elkaar kennen als ze allebei te gast zijn in een radioprogramma. Ze gaan samen optredens verzorgen waarbij Dorrestijn verhalen vertelt en het trio muziek maakt. Het album Zazí zingt Dorrestijn komt uit in oktober.

Hans Dorrestijn

Discografie Zazí

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Zazí

Audio/Video Zazí

Video Zazí

All You Need - Zazí
All You Need - Zazí
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
All You Need - Zazí

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer