Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZIGGI RECADO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ziggi Recado in 2011

Periode

08-03-1981 - heden

Genre

basgitaar, gitaar, piano, reggae, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Ziggi, Ziggy

Ziggi Recado

Reggaezanger Ziggi groeit op met reggae, dancehall en hiphop die hij hoort tijdens zijn jeugd op St. Eustatius. Vanaf 2004 groeit zijn populariteit gestaag dankzij de singles In My Head en High Time. Tijdens optredens wordt Ziggi begeleid door de Channel One Band met leden uit St. Maarten, Suriname en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar, piano, zang

Genoemd in de biografie van

2006   The Partysquad
2008   Postmen
2012   Sabrina Starke

Biografie Ziggi Recado

Reggaezanger Ziggi groeit op met reggae, dancehall en hiphop die hij hoort tijdens zijn jeugd op St. Eustatius. Vanaf 2004 groeit zijn populariteit gestaag dankzij de singles In My Head en High Time. Tijdens optredens wordt Ziggi begeleid door de Channel One Band met leden uit St. Maarten, Suriname en Aruba. Vanaf de EP Same Difference (2010) gaat Ziggi door het leven als Ziggi Recado.

1981 - 2000

Ricardo Blijden wordt op 8 maart 1981 in Rotterdam geboren, maar brengt zijn jeugd door op St. Eustatius, het op één na kleinste eiland van de Nederlandse Antillen. Hij zingt er in het koor van de Zevende Dag Adventisten en groeit op met reggae, dancehall en hiphop. Geïnspireerd door acts als Beenie Man, Bounty Killer, Sean Paul en Wyclef Jean begint hij zelf muziek te maken als Ziggy (een paar jaar later veranderd in Ziggi om verwarring te voorkomen met Ziggy Marley), een naam die hij van zijn oma heeft gekregen.

2001 - 2005

Samen met zijn muzikale maatje Bigguz schrijft Ziggi eigen materiaal dat hij voor het eerst opneemt met hulp van producer Stone. De zanger keert terug naar Nederland voor een HBO-opleiding economie. Hij komt onder meer in contact met Mega D van de RMX Crew en zijn toekomstige manager en producer Mr. Rude (Berteaut Fleming). Met Mr. Rude en zangeres Shanaira Rey neemt hij in de Rock House Studio's zijn debuutsingle In My Head op. De clip bij het nummer is zeer vaak te zien op videozender The Box en wordt een hit op het populaire radiostation FunX. Ziggi treedt onder meer op tijdens Dancehall Extravaganza in Nighttown, Urban Style in Rotterdam en het Kwakoe Festival 2004 te Amsterdam. Met Benjamin Arthur (net als Ziggi een van de artiesten op Rock 'N Vibes, een platform voor Caribische artiesten) werkt hij aan een remix voor het nummer Strickly Hot Gyal. Na de tracks Fake Friends en Party Peeps wordt ook High Time (2005) veel gedraaid op de radio. Ziggi staat er zes weken mee op nummer 1 in de Xchart van FunX. Het levert hem ook een nominatie op voor een MOBO Award (Music Of Black Origin). Na een remixsessie met de Jamaicaanse grootheid Turbulence voor het nummer Notorious, gaat Ziggi begin december de Rock 'N Vibes studio in met de Jamaicaanse superster Elephant Man. Het tweetal neemt het nummer Inna Mi Bed op dat verschijnt op het debuutalbum van Ziggi.

2006

In januari staat Ziggi op Noorderslag. De release van het debuut So Much Reasons staat gepland op maandag 6 februari. De titel is een Caribische verbastering voor de uitdrukking 'so many reasons'. Radiostation FunX en MuziekWeb, de website van de Centrale Discotheek Rotterdam, bieden de plaat vóór de officiële release korte tijd gratis digitaal te leen aan via internet. In juni wint Ziggi een Essent Award. Voor de videoclip bij de single Outta Control reist Ziggi naar St Maarten. In de clip zijn ook de Amerikaanse rappers D-Roc en Kane (The Ying Yang twins). Op het eiland doet Ziggi ook een benefietoptreden voor een bejaardentehuis. De zanger staat met begeleidingsgroep The Renaissance Band in de zomer op Parkpop, Two Sevens Splash, Lowlands en in het voorprogramma van UB40 in de Heineken Music Hall. Op 12 december verschijnt in Duitsland de single Hightime op vinyl met op de B-kant So Much Reasons.

2007

De Duitse single behaalt in januari de vijfde plaats van best verkochte platen in de lijst van de grote Europese vinyldistributeur Soundquake. Het eerste optreden van Ziggi in 2007 is te Keulen in een uitverkochte Stadtgarten. Op de Antillen speelt Ziggi begin maart met zijn band tijdens de zeilrace St. Maarten Heineken Regatta '07. In april verschijnt All Obstacles, zowel in Nederland als in Duitsland. Deze single wordt door Oxfam Novib gekoppeld aan de educatiecampagne Elk Kind Hoort In De Klas. Voor deze campagne reist Ziggi samen met presentatrice Marga van Praag eind mei naar Mali. Een registratie van dit bezoek wordt verwerkt in de speciale videoclip van het nummer All Obstacles dat verder bestaat uit liveopnamen opgenomen tijdens het optreden in Keulen. Ziggi is een van de acts tijdens het door rapper Ali B samengestelde concert Petje Af, op 15 juni tijdens het Festival Mundial in Tilburg. Het concert staat in het teken van de Plan-campagne 'Stop geweld tegen kinderen wereldwijd'.

Ali B

2008

De single Need To Tell You This (april) is een voorproefje van Ziggi's tweede album In Transit. De cd wordt begin september uitgebracht in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk en bevat bijdragen van internationale reggaesterren als Gentleman, Ce' Cile en Anthony B. De In Transit Tour gaat op 26 september van start in Atak te Enschede. Het voorprogramma wordt verzorgd door Maikal X (Michael Parkinson) die onder de naam Shy Rock deel uitmaakte van Postmen.

Postmen

2009

Op 5 maart krijgt Ziggi de aanmoedigingsprijs de Zilveren Harp uitgereikt tijdens het Buma Harpen Gala in Hilversum.

2010

Vanaf zijn EP Same Difference (Introducing Ziggi Recado) gaat Ziggi door het leven als Ziggi Recado. Ricardo is de echte naam van Ziggi, in het Caribisch gebied uitgesproken als Recado.

2011

Ziggi Recado in 2011 De uptempo single Get Out (februari) is de eerste van Recado's derde, titelloze studioalbum dat in april verschijnt. De videoclip bij het nummer is opgenomen in de Senegalese hoofdstad Dakar, tijdens het optreden van Ziggi Recado en zijn Renaissance Band op 19 december 2010 op het Festival Mondial Des Arts Nègres. Op 15 april gaat The Green Tour van start in de Melkweg te Amsterdam. De tournee wordt gesponsord door de Amsterdamse coffeeshopketen The Bulldog. Tijdens zijn bezoek aan New York, in verband met de promotie aldaar van zijn album, doet Ziggi mee aan het reggaeconcert Reggae 4 Japan, een benefiet in de York College Performing Arts Center in Queens, New York op 5 juni, ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Japan. Het is Ziggi’s eerste optreden in New York. Na acht jaar samenwerking neemt Ziggi afscheid van Rock ’N Vibes.

2012

Ziggi Recado in 2012 Ziggi Recado levert een gastbijdrage op Outside The Box, het derde album van zangeres Sabrina Starke. De zes nummers tellende EP Liberation 2.0 (oktober 2012) bevat onder meer het nummer The Anchor met gastbijdrage van Mojo Morgan uit de band Morgan Heritage.

Sabrina Starke

Discografie Ziggi Recado

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ziggi Recado

Audio/Video Ziggi Recado

Video Ziggi Recado

Ziggi Recado - Liberation...
Ziggi Recado - Liberation (In session for Re:VERSION)
ZiGGi RECADO - Nothing bu...
ZiGGi RECADO - Nothing but love / Pure & Divine (Official Video) 2013
ZIGGI RECADO @ REGGAE 4 J...
ZIGGI RECADO @ REGGAE 4 JAPAN IN NEW YORK CITY
Ziggi Recado - Get Out
Ziggi Recado - Get Out
Ziggi - Gonna Leave You
Ziggi - Gonna Leave You
Ziggi Recado - Baddest
Ziggi Recado - Baddest
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ziggi Recado - Baddest

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer