Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

A BALLADEER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

a balladeer

Periode

2002 - heden

Genre

singer-songwriter

Online

Fansite
Officiële website

a balladeer

a balladeer is een Amsterdamse band rond singer-songwriter Marinus De Goederen die gitaarpop met pianoballads afwisselt.
Volledige biografie...

Bezetting

Erik Meereboer   gitaar
Marinus de Goederen   gitaar, piano, zang
Tijs Stehmann   drums

Overige muzikanten

Walter Wilhelm   basgitaar
Arn Kortooms   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2002   Little Things That Kill
2005   Soundsurfer
2007   Little Things That Kill
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie a balladeer

a balladeer is een Amsterdamse band rond singer-songwriter Marinus De Goederen die gitaarpop met pianoballads afwisselt.

2002 - 2003

In 2002 brengt Marinus de Goederen de met Bart Erkelens (Jane Doe) opgenomen demo Swim With Sam uit. 3FM's Isabelle pikt de titeltrack op. Samen met producer Reyn Ouwehand (o.a. Kane) gaat De Goederen de studio in voor een tweede demo. Hij staat met een tijdelijke band in Paradiso als naprogramma van 16 Horsepower. De singer-songwriter staat twee keer in het voorprogramma van de Deense band Saybia en wint de 3FM Award. De hoofdprijs is een studiodag in de legendarische Abbey Road Studios te Londen. Begin 2003 krijgt zijn band meer vaste vorm met bassist Walter Wilhelm en gitarist Erik Meereboer. a balladeer staat in de finale van de Amsterdamse Popprijs en wint Mooie Noten, een Amsterdamse wedstrijd voor singer-songwriters. De groep tekent een democontract bij Universal en start opnamen in de studio van Martijn Groeneveld (J Perkin, this beautiful mess). Muziek van de groep wordt regelmatig gedraaid op 3FM (in de programma's van Rob Stenders, Claudia de Breij en Dolf Jansen) en Kink FM, 3Voor12, Radio 1 en Radio 2. Als drummer Tijs Stehmann zich bij a balladeer voegt is de band compleet. Van september tot en met november 2003 maakt a balladeer deel uit van de Popronde en is de band het vaste voorprogramma van Silkstone. Na optredens in Roemenië winnen Marinus de Goederen en Walter Wilhelm de publieksprijs in de categorie singer-songwriter tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland.

Jane Doe Martijn Groeneveld Reyn Ouwehand Silkstone

2004

a balladeer In februari doet a balladeer enkele optredens in Duitsland en Denemarken. In dezelfde periode verschijnt de eerste officiële EP, geproduceerd door René de Vries (Rollercoaster 23, this beautiful mess). De tracks Rumor Had It en They've Shut Down Marks & Spencer zijn regelmatig op de nationale radio te horen. a balladeer staat onder meer in de voorprogramma's van Skik, Bløf, Keane en Saybia. Walter Wilhelm verlaat in december de groep.

Bløf Rollercoaster 23 Skik this beautiful mess

2005

a balladeer werkt in de ICP studio's te Brussel samen met de Belgische producer Ronald Vanhuffel, Bløf-bassist Peter Slager en en Robert Kirby, de vaste strijkarrangeur van de Britse singer-songwriter Nick Drake aan het debuutalbum.

2006

a balladeer Arn Kortooms (ex-Soundsurfer) komt de band live op bas versterken. Eind februari filmt a balladeer met regisseur Corb!no (Maarten Corbijn) een clip op de Kaapverdische Eilanden voor het nummer Swim With Sam. De band tekent een platencontract bij EMI Music. Het debuuutalbum Panama verschijnt op 5 mei. Een maand later wint a balladeer een Essent Award. Op 26 juni staat de band in het voorprogramma van de Britse band The Feeling in Tivoli te Utrecht en twee dagen later in het voorprogramma van de Amerikaanse band Live in Ahoy'. Op 9 september verzorgt a balladeer het voorprogramma tijdens het 1000ste optreden van Bløf in Spaarnwoude.

Bløf Soundsurfer

2007

a balladeer a balladeer staat in januari op Noorderslag te Groningen. De videoclip voor de single Robin II (februari) is geregisseerd door Michaël Sewandono. De single komt ook in een gelimiteerde oplage uit op 7". a balladeer wint een Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De prijs wordt 5 februari uitgereikt tijdens het Harpen Gala 2007 in Spant! te Bussum. Geïnspireerd door Storytellers, van de Amerikaanse muziekzender VH1, geeft a balladeer in december drie zitconcerten, in Nijmegen, Amsterdam en Utrecht. De nadruk komt te liggen op de luisterliedjes van de band en het verhaal achter de songs. Tijdens de semi-akoestische shows laat a balladeer veel nieuw materiaal horen van het nog op te nemen tweede album.

2008

A balladeer begint in januari samen met producer Ronald Vanhuffel (o.a. Bløf) en Michel Dierickx (Bløf, dEUS) in de ICP Studio aan de opnamen van een volgend album. Peter Slager en Bas Kennis van Bløf zijn betrokken bij de preproductie en zijn ook als gastmuzikant te horen. Gordon Groothedde verzorgt de mix. De titel van het album Where Are You, Bambi Woods? (september) verwijst naar de verdwijning van de blonde pornoactrice uit Debbie Does Dallas. Een aantal nummers gaat over het jaar dat zanger/songschrijver Marinus de Goederen vlakbij Dallas woonde. In september en oktober doet de band weer een clubtournee.

Gordon Groothedde

2010

Marinus de Goederen brengt 12 februari zijn eerste soloalbum uit. Sorry, Kid verschijnt in eigen beheer onder de naam mr. a balladeer. Peter Slager van Bløf neemt op de cd de baspartijen voor zijn rekening genomen en er is een grote rol weggelegd voor Klimt!, het strijkkwartet van het Metropole Orkest. De Goederen is gastmuzikant tijdens de conference Oudejaars 2010 van cabaretier Dolf Jansen.

Metropole Orkest

2012

Na dat het een tijdje stil is geweest rond a balladeer komt in november het album I Can't Keep Track Of Each Fallen Robin. Een in eigen beheer uitgebracht album met een dozijn ingetogen liedjes van Marinus de Goederen.

Discografie a balladeer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's a balladeer

Audio/Video a balladeer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer