Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AT THE CLOSE OF EVERY DAY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

at the close of every day

Periode

2002 - heden

Genre

alternative, indie

Online

Officiële website

at the close of every day

at the close of every day is een project van Minco Eggersman (Rollercoaster 23) en Axel Kabboord (this beautiful mess).
Volledige biografie...

Bezetting

Axel Kabboord   gitaar
Minco Eggersman   drums, zang

Overige muzikanten

Jan-Erik Stig   basgitaar
Bart Looman   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2000   Martijn Groeneveld
2002   Little Things That Kill
2002   Rollercoaster 23
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie at the close of every day

at the close of every day is een project van Minco Eggersman (Rollercoaster 23) en Axel Kabboord (this beautiful mess).

2002

Minco Eggersman (Rollercoaster 23) en Axel Kabboord (this beautiful mess) starten naast hun andere bands het ingetogen project at the close of every day.

Rollercoaster 23 this beautiful mess

2003

Hun verstilde liedjes in de stijl van Amerikaanse bands als Sparklehorse en Pedro The Lion worden onder meer uitgebracht door Jonathon Whiskey Records (Engeland) en Blue Sub (Verenigde Staten). In de herfst doet de groep een Europese tournee met het Amerikaanse 16 Horsepower.

2004

at the close of every day Het album The Silja Symphony is geïnspireerd door een documentaire over de ramp met de veerboot Estonia in 1994. De cd wint in september de 3voor12 Award. Onder de naam ME brengt Minco Eggersman in september het soloalbum the wagon fair. De plaat is een persoonlijk verhaal, geïnspireerd door The Devil's Playground, een BBC-documentaire over de Amish in Noord-Amerika. De cd/dvd The Sound Of Someone Watching Me bevat een registratie van het optreden in de Ancienne Belgique te Brussel.

Minco Eggersman

2005

at the close of every day De Geluiden Van Weleer (Het Liedboek Voor De Mensen) is de titel van het nieuwe, volledig Nederlandstalige album van at the close of everyday. De plaat bevat onder meer een cover van Doe Maar en een duet met Spinvis. De Geluiden Van Weleer bevat naast een cd ook een boek. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met het Boekencentrum en het eigen label Volkoren. De band doet onder meer een tournee door Spanje.

Spinvis

2006

Tijdens het optreden op Noorderslag in januari verzorgt Spinvis een gastbijdrage. at the close of every day maakt onderdeel uit van de NL Impressionisten, een verzamelnaam voor zeven Nederlandstalige bands die hun eigen identiteit als uitgangspunt voor hun werk nemen. Naast at the close of every day zijn ook Meindert Talma, Spinvis, De Kift, André Manuel, Mondo Leone en D'r Sjaak bij dit project betrokken. Vanaf 18 maart spelen de NL Impressionisten in groepen van twee tot drie enkele maanden in diverse Nederlandse zalen. Na het vertrek van bassist Jan-Erik Stig gebruikt de band de tweede helft van het jaar om op zoek te gaan naar een nieuwe bassist.

André Manuel De Kift Meindert Talma Mondo Leone

2007

at the close of every day Bart Looman (Audiotransparent) speelt live mee in de band. Minco Eggersman levert gastvocalen op het album van Stafrænn Hákon uit IJsland. Het album Leaves You Puzzled (april) bevat remixen door internationale acts als Hood, Styrofoam, Solex, Sylvain Chauveau, Dialect, Spinvis, The Dead Texan, Diefenbach, Kettel en Donato Wharton. Leaves You Puzzled komt ook uit in Japan de Verenigde Staten.

Kettel Spinvis

2008

Het album Troostprijs (maart) heeft een Nederlandse titel, maar is geheel Engelstalig. De eerste single van het album is I Need To Break Your Heart.

2013

at the close of every day en Eggersmans label Volkoren vieren dit jaar het tweede lustrum. Op het vijftien nummers tellende album monsters (april) blikt de band terug op hun tienjarig bestaan, met naast veel obscuur, ouder werk ook nieuwe nummers, covers (Under The Milky Way van The Church en twee nummeres van Doe Maar) en bijdragen van Spinvis, Kettel (remix van Zalig Zijn De Armen Van Geest) en David Eugene Edwards (16 Horsepower, Wovenhand).

Kettel Spinvis

2014

Na een sabatical van zes jaar verschijnt het album Darkness Travels Light. Menno Pot beschrijft de muziek van het duo als 'instrospectieve nachtpop' in een 4-sterren recensie. Tijdschrift Gonzo noemt het album een meesterwerk.

Discografie at the close of every day

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's at the close of every day

Audio/Video at the close of every day

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer