Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THEENDORPHINS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

theEndorphins

Periode

2003 - heden

Genre

akoestisch, folk

Online

Hyves

Pseudoniemen

The Endorphins

theEndorphins

theEndorphins is de groep rondom zangeres Astrid van der Veen, de 'ontdekking' van Arjen Lucassen en te horen op de albums van diens projecten Ambeon en Ayreon. TheEndorphins maakt melancholische, meerstemmige muziek met invloeden uit de jaren zestig en zeventig, gespeeld op een gevarieerd instrumentarium met naast zang, gitaar, bas ...
Volledige biografie...

Bezetting

Arjan Hoekstra   drums, gitaar, tuba, zang
Dennis Edelenbosch   basgitaar, gitaar
Astrid van der Veen   harmonium, piano, viool, zang

Genoemd in de biografie van

2005   Ayreon

Biografie theEndorphins

theEndorphins is de groep rondom zangeres Astrid van der Veen, de 'ontdekking' van Arjen Lucassen en te horen op de albums van diens projecten Ambeon en Ayreon. TheEndorphins maakt melancholische, meerstemmige muziek met invloeden uit de jaren zestig en zeventig, gespeeld op een gevarieerd instrumentarium met naast zang, gitaar, bas en piano ook onder meer tenortuba, viool en harmonium.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's theEndorphins

Audio/Video theEndorphins

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer