Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

hardhouse

Overzicht | Geschiedenis | Lijst | Podia | Festivals

Gerelateerd

hardcore
house
techno
trance

Uitgelicht

DJ Luna

Geschiedenis

Ook wel hardstyle genoemd. Subgenre binnen de house dat wat harder klinkt dan de originele Chicago-house. Draagt elementen uit de trance, techno en hardcore in zich.
Lees meer...

DJ Luna

DJ Luna (Richard de Mildt) werkt zich binnen vijf jaar op tot de grootste DJ in het genre hardstyle. In 2004 draait hij tijdens een solo-optreden voor duizenden mensen in de Heineken Music Hall, een jaar later gevolgd door een nog grootser opgezet optreden in de Gelredome. Lees meer...

Belangrijke acts

DJ Gizmo
Don Diablo

Geschiedenis van Hardhouse

Ook wel hardstyle genoemd. Subgenre binnen de house dat wat harder klinkt dan de originele Chicago-house. Draagt elementen uit de trance, techno en hardcore in zich.

De naam hardhouse duikt voor het eerst op in Engeland, halverwege de jaren negentig. Jarenlang ontwikkelt het subgenre zich in de underground om vanaf 2003 als één van de dominante nieuwe stromingen binnen de house naar boven te komen.

In Nederland slaat hardhouse aanvankelijk slechts in kleine kring aan. Halverwege de jaren negentig draaien de eerste Britse dj's het hier. Dat verandert als hardcore ter ziele gaat: een deel van de gabbers wendt zich tot techno of trance, maar een flink percentage van het hardcore publiek omarmt de hardstyle. Dat geldt ook voor een flink aantal producers, zoals dj Gizmo die een hele serie mix-cd's uitbrengt. Daardoor krijgt hardstyle ook weer meer invloeden uit de hardcore. In Nederland wordt het mede door een nieuwe generatie dj's en producers, en de support van enkele grote dance-organisaties, vanaf 2000 een steeds grotere housestijl.

DJ Gizmo

0 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z *

 

e
 
Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer